Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

"Έφυγε" ένας ακόμα νέος άνθρωπος από καρκίνο μέσα σε 55 ημέρες

"Έφυγε" ένας ακόμα νέος άνθρωπ...
Νασόπουλος Νάσος

17 Δεκεμβρίου 2020- 555η ΗΜΕΡΑ του Ημερολογίου

Δεν τον γνώριζα προσωπικά, αλλά μίλησε στην καρδιά μου όταν είδα ένα βίντεο που δημοσίευσε στο facebook την 1η Νοεμβρίου. Σήμερα έμαθα ότι έφυγε από τη ζωή. Μέσα σε 55 ημέρες αφότου έμαθε ότι έχει καρκίνο. Ένας νέος άνθρωπος, τεχνικός στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Δημήτρης Ραλάκης είχε επιλέξει κι αυτός να μιλήσει ανοιχτά για τον καρκίνο του με ένα συγκλονιστικό βίντεο που ανέβασε στη σελίδα του (δείτε το παρακάτω).

Ο Δημήτρης πάλεψε γενναία έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του σύζυγο Δήμητρα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Έκανε ένα μεγάλο χειρουργείο αλλά τελικά δεν άντεξε βυθίζοντας στο πένθος τη σύζυγό του αλλά και τους αγαπημένους φίλους και συνάδελφους που του λένε στο προφίλ του το τελευταίο αντίο…

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του την 1η Νοεμβρίου, ανέφερε:

«Καλημέρα παιδιά. Μια Κυριακή ακόμα που ξύπνησα πρωί από τον πόνο.

Δεν θα την ξεχάσω την ημερομηνία της χρονιάς αυτής: Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, δύο μέρες πριν τη γιορτή μου. Κάνω κωλονοσκόπηση έκτακτη μετά από πολλές εξετάσεις που έγιναν σε πολύ γρήγορο χρόνο και μού ανακοινώνουν ότι έχω καρκίνο στο παχύ έντερο. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου.

Μού έλεγαν όλοι να έχω καλή ψυχολογία, γιατί αυτό χρειάζεται. Προσπάθησα. Πήγαινα στη δουλειά μου κανονικά. Να είστε καλά όλοι οι συνάδελφοί μου. Πίστευα ότι θα άντεχα. Αλλά την Παρασκευή το βράδυ, μόλις τέλειωσα από τη δουλειά μου και βγήκα στο πάρκινγκ του OPEN ένοιωσα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν μπορούσα να περπατήσω, έβηχα, είχα δύσπνοια, ζαλάδα. Και εκεί είπα «δεν αντέχω». Δεν άντεξα… Υπόσχομαι όμως ότι θα παλέψω και θα επιστρέψω δυνατός…

Έχω να κάνω ένα σοβαρό χειρουργείο για να αφαιρέσω τον κακό φίλο που έχω μέσα μου και μετά θα συνεχίσω με χημειοθεραπείες γιατί πρέπει να κάψουμε και κάποιες μεταστάσεις που έχουν γίνει στον πνεύμονα…

Κάνω αυτό το βίντεο για να σας ευχαριστήσω και να πάρω θετική ενέργεια. Να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που αυτές τις ημέρες που έδιναν κουράγιο, όλους τους φίλους, τους πραγματικούς φίλους.

Έχω έναν αγώνα δύσκολο. Είναι πολύ τραγικό κάθε μέρα να ξυπνάς και να πονάς, να έχεις πυρετό, να βήχεις, να έχεις δύσπνοια. Είναι απίστευτο. Κι είναι πρωτόγνωρο αυτό για μένα. Ευτυχώς που έχω το στήριγμα της ζωής μου δίπλα μου, τη γυναίκα μου, την Δήμητρά μου. Χωρίς αυτή δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Θα επιστρέψω δυνατός. Έχω μεγάλο αγώνα. Αλλά θα επιστρέψω καθαρός και βεβαίως με πολλές αναθεωρήσεις στη ζωή μου πια. Να προσέχετε, να ελέγχεστε, όταν έχετε ενοχλήσεις να κοιτάτε πάντα και να είστε όλοι καλά».

Ο Σπύρος Χαριτάτος έγραψε: «Υπέροχος άνθρωπος, εξαιρετικός συνεργάτης.. Ήταν τιμή μου που σε γνώρισα και έμαθα δίπλα σου.. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Δημήτρη.. Ήσουν μαχητής μέχρι τέλους… Είμαι σίγουρη πως σε όλους μας θα λείψει αυτό το πηγαίο χαμόγελο και το πάθος για ζωή που μας χάριζες καθημερινά… Θερμά συλλυπητήρια στην όμορφη οικογένεια σου που με τόση υπερηφάνεια ανέφερες πάντοτε»...

Ο ίδιος ο Δημήτρης είχε γράψει στο προφίλ του πριν λίγο καιρό…

“ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΕΓΙΝΕ, ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΩΝ ΘΕΛΕΙ ΧΡΌΝΟ ΚΑΙ ΠΟΝΟ”.

Από το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Δημήτρη κρατήστε δύο σημεία που βγαίνουν μέσα από την ψυχή του: Εκεί που αναφέρει ότι θα αναθεωρήσει πολλά πράγματα για τη ζωή του όταν τελειώσει η ταλαιπωρία του και στην παρότρυνση να κάνουμε εξετάσεις, ιατρικούς ελέγχους όταν νιώθουμε ενοχλήσεις.  Είναι τα λόγια ψυχής ενός ανθρώπου που αναμετρήθηκε με τον καρκίνο, όπως αναμετρόμαστε χιλιάδες άλλοι καθημερινά.

Δημήτρη μου δεν σε γνώριζα αλλά με συγκλόνισες. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά σου…

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο