Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα πρόταση για τη λειτουργία των εκκλησιών, με περισσότερους πιστούς

Νέα πρόταση για τη λειτουργία των εκκλησ...

Τι συζήτησαν Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος

Νέα, βελτιωμένη, πρόταση για τη λειτουργία των εκκλησιών κατά τη διάρκεια των Εορτών κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή για την πορεία της πανδημία τους κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η νέα πρόταση έρχεται μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στους κύκλους της ελλαδικής Εκκλησίας η αρχική απόφαση της κυβέρνησης για 9 μόλις πιστούς ανά ενορία και 25 στις μητροπόλεις.

Πλέον το σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση περιλαμβάνει αυξημένους αριθμούς ατόμων ανά εκκλησία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισήγηση κάνει λόγο για ένα άτομα ανά 15τ.μ. με ανώτατο αριθμό τους 25 πιστούς στις απλές εκκλησίες και τους 50 στις μητροπολιτικές.

Οι προτεινόμενες αλλαγές, φαίνεται πως συζητήθηκαν νωρίτερα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη χώρα και συζήτησαν για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη χρονιά.

Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών τις οποίες η κυβέρνηση θα ακολουθήσει και κάλεσε την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις