Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

"Μάχη" για το εμβόλιο... ΗΠΑ: Της Pfizer είναι ασφαλές- Ρωσία: Ελάχιστοι νόσησαν με Sputnik-V

"Μάχη" για το εμβόλιο... ΗΠΑ: ...

ΔΕΙΤΕ τι υποστηρίζει κάθε πλευρά

Μια πολύ σημαντική ανακοίνωση εξέδωσε ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων όσον αφορά στο εμβόλιο της Pfizer. Επί της ουσίας δυο ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση για την έγκρισή του, δίνει άδεια για επείγουσα χρήση.

Το προσωπικό της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τα δεδομένα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Pfizer Inc. είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Αυτό, αν το μεταφράσει κανείς σημαίνει ότι αυξάνονται οι ελπίδες για τη δυνατότητα διάθεσής του σύντομα στους Αμερικανούς ηλικίας 16 ετών και άνω.

Οι παρατηρήσεις αυτές έγιναν σε έγγραφα που παρουσιάστηκαν πριν από τη συνεδρίαση των εξωτερικών εμπειρογνωμόνων την Πέμπτη για να συζητήσουν εάν το εμβόλιο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρία BioNTech SE θα πρέπει να εγκριθεί για επείγουσα χρήση. 

Η FDA αναμένεται να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο εντός ημερών ή εβδομάδων.

Στο μεταξύ ποσοστό μικρότερο του 0,5% των πολιτών, που έκαναν και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού , νόσησαν με την Covid-19, στοιχείο που συνιστά καλή ένδειξη, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ρώσου υπουργού Υγείας Σεργκέι Γκλαγκόλεφ.

«Προτρέχοντας, θα ήθελα να σας πω ότι ποσοστό μικρότερο του 0,5% όσων εμβολιάσθηκαν με τις δύο δόσεις του εμβολίου νόσησαν από την Covid-19. Αυτό είναι πολύ καλό ποσοστό σε σχέση με την προληπτική αποτελεσματικότητα κάθε εμβολίου», δήλωσε ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας μιλώντας κατά την διάρκεια επιστημονικής διάσκεψης.

Ο ίδιος είπε ότι «συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης παρουσιάσθηκαν περίπου στο 10% των εμβολιασθέντων εθελοντών , με την μορφή του πυρετού που δεν υπερβαίνει συνήθως τους 38 βαθμούς, ο οποίος πέφτει με την λήψη μη στεροειδών αντιπυρετικών σκευασμάτων. Μάλιστα πέφτει αρκετά με την λήψη παρακεταμόλης. Σοβαρές ανεπιθύμητες , απρόβλεπτες αντιδράσεις κατά την διάρκεια των κλινικών μελετών δεν παρουσιάσθηκαν».

Σύμφωνα με τον Γκλαγκόλεφ , το ρωσικό «εμβόλιο διαθέτει πολύ καλό προφίλ ασφαλείας», «παρατηρήθηκαν περιστατικά αντιδράσεων», τα οποία όμως περνούν μετά από 1-3 ημέρες.

Ο ίδιος επισήμανε ότι στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, συμμετέχουν περίπου 24.000 εθελοντές. «Τα ενδιάμεσα στοιχεία έδειξαν ότι ο κίνδυνος (μόλυνσης από κορονοϊό) την 42η ημέρα μειώνεται περισσότερο από 92%», προσέθεσε.

Ο σύμβουλος του Ρώσου υπουργού Υγείας κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα ότι «στο πολύ προσεχές μέλλον … αναλυτικά στοιχεία για τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου θα δημοσιευθούν στα επιστημονικά έντυπα και στις ξένες επιστημονικές επιθεωρήσεις».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being