Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: ΤΕΛΟΣ τα τεστ κορωνοϊού από ιδιωτικά εργαστήρια

Δυτική Ελλάδα: ΤΕΛΟΣ τα τεστ κορωνοϊού α...

Ζητούν να συνταγογραφούνται

Ανέφικτη χαρακτηρίζουν οι γιατροί με ιδιωτικά εργαστήρια την εκτέλεση των τεστ κορωνοϊου μετά το πλαφόν στην τιμή τους που επέβαλλε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ως εκ τούτου, αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι οι ίδιοι σταματούν πλέον να κάνουν τεστ με τις συγκεκριμένες τιμές.

Αντιθέτως οι γιατροί προτείνουν τη διενέργεια των test δωρεάν για τους πολίτες μέσω της χρηματοδότησης προγράμματος ΕΣΠΑ από το Ευρωπαικό πακέτο στήριξης για την πανδημία COVID -19.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος αναφέρονται τα εξής:

"Κατόπιν της ανακοίνωσης διατίμησης για τις εξετάσεις

Rapid test Covid- 19  στα δέκα ευρώ και  PCR  Covid-19 στα σαράντα ευρώ ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι καθίσταται ανέφικτη η εκτέλεσή τους  από τα  εργαστήριά μας.

H  ιατρική πράξη λήψης του ρινοφαρυγγικού και το κόστος εκτέλεσης αυτών των εξετάσεων με την αγορά των αντιδραστηρίων  τηρώντας  το αυστηρά θεσπισμένο  υγειονομικό πρωτόκολλο (εξοπλισμός-στολή -αποκομιδή μολυσματικών -απολύμανση-βιοασφάλεια) υπερβαίνει κατά πολύ τις τιμές διατίμησης.

Επιπλέον θεωρούμε απαράδεκτη και ανήθικη την στοχοποίηση του ιατρικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα  ότι  κερδοσκοπεί εν μέσω πανδημίας ,τη στιγμή που με το    ΦΕΚ (848/Β/13.3.2020) και την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) αριθμ. οικ. 1542/2020 «Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού», η τιμή της PCR  με  γνωμοδότηση  του ΚΕΣΥ  κυμαίνεται στα 85 ευρώ  με επιπλέον χρέωση  δειγματοληψίας και τελική  τιμή  που  υπερβαίνει τα 100  ευρώ.

Ως κλάδος έχουμε προτείνει την διενέργεια των test δωρεάν για τους πολίτες μέσω της χρηματοδότησης  προγράμματος ΕΣΠΑ από το Ευρωπαικό πακέτο στήριξης για την πανδημία COVID -19.

Η  πρόταση αυτή  δεν εισακούσθηκε για αυτό και  την  επαναφέρουμε  θέτοντάς την   υπ’όψιν των  Υπουργείων  Ανάπτυξης και Υγείας."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις