Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργατοϋπάλληλοι Πάτρας: Καταγγελία για κρούσμα κορωνοϊού στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στην Περιβόλα

Εργατοϋπάλληλοι Πάτρας: Καταγγελία για κ...

Οι εργατοϋπάλληλοι υποστηρίζουν οτι η επιχείρηση θα έπρεπε να μην λειτουργεί

Κρούσμα κορωνοϊού στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στην Περιβόλα δηλώνουν ότι επιβεβαιώθηκε τα μέλη του κλαδικού σωματείου εργατοϋπαλλήλων Πάτρας και καταγγέλλουν την επιχείρηση ότι συνεχίζει να λειτουργεί. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση :

Το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει την εργοδοσία του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη που ενώ παρουσιάστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο κατάστημα στην Περιβόλα στην Πάτρα αυτή για άλλη μια φορά εφαρμόζει πιστά τα πρωτόκολλα του κέρδους της βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων και καταναλωτών.

Στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ παρόλο που επιβεβαιώθηκε κρούσμα σε συναδέλφισσα την Κυριακή, συνεχίζει την λειτουργία του και μάλιστα με εργαζόμενους που έχουν έρθει σε επαφή με την συναδέλφισσα.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα ήρθαν και εργαζόμενοι από άλλα καταστήματα της αλυσίδας που τις τελευταίες μέρες είχαν μεταφερθεί εκεί για να καλύψουν τις τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και από σήμερα δουλεύουν σε  άλλα καταστήματα χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι στο κυνήγι του κέρδους οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι!

Απαιτούμε τώρα να πραγματοποιηθούν τεστ σε όσους ήρθαν σε άμεση και στενή επαφή με τη συναδέλφισσα. Μέχρι να βγουν τα τεστ να τεθούν οι συνάδελφοι σε καραντίνα με πλήρεις αποδοχές. 

ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ!!!

Τα ελλιπή μέτρα προστασίας συνοδεύονται με μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Η εργοδοσία του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ την ίδια ώρα που κάνει τα πρωτόκολλα λάστιχο, εφαρμόζει τον παράνομη και απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση που φτάνει μέχρι και τις 12 ώρες. Πριν καν κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για την κατάργηση του 8ώρου η εργοδοσία το έχει καταργήσει στην πράξη!!

Είναι ξεκάθαρο πλέον! Εκτός από τον αόρατο εχθρό που είναι ο κορονοϊός υπάρχει και ο ορατός! Είναι ο καπιταλισμός! Και προκαλούν και οι δύο το ίδιο σύμπτωμα στους εργαζόμενους! ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με την υγεία μας!

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας, στο κλαδικό και στο επιχειρησιακό! Μπορούμε να τα καταφέρουμε και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές. Η υπεράσπιση της υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι αποκλειστικά στα δικά μας χέρια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό δωρεάν σε όλους τους συναδέλφους. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.

Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος.

Τα αποτελέσματα των τεστ covid -19 που πραγματοποιούνται από διάφορα διαγνωστικά εργαστήρια να παραδίδονται άμεσα, επίσημα και γραπτά στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών.

Να δοθεί τώρα άδεια σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.

Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Καμία απώλεια εισοδήματος. Καμία απόλυση.

Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόλησης.

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Τώρα χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δομών υγείας.

Πολλαπλασιασμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ, για να μειωθεί και η πληρότητα ανά δρομολόγιο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις