Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπλουζάκι του 8ου Pink the City από τη Λιολιώ Κολυπέρα στον Πρωθυπουργό

Μπλουζάκι του 8ου Pink the City από τη Λ...

Στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Παρασκευή

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, Λιολιώ Κολυπέρα, βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή 23/10/2020 στο Μέγαρο Μαξίμου, προσκεκλημένη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μία συνάντηση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού.  

Στη συνάντηση αυτή, η κ. Κολυπέρα, αφού αναφέρθηκε στο δικό της βίωμα με τον καρκίνο, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το εθελοντικό πρόγραμμα του Συλλόγου Άλμα Ζωής, το οποίο υλοποιείται, στο πρότυπο του διεθνούς προγράμματος Reach to Recovery, με επισκέψεις εκπαιδευμένων εθελοντριών που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού σε ογκολογικές κλινικές, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα ολιστικής αντιμετώπισης της νόσου από τα δημόσια νοσοκομεία με υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης. Επεσήμανε, επίσης, την επιτακτική ανάγκη για τη συμπερίληψη της εξέτασης του γονιδιακού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού στις καλυπτόμενες από τον ΕΟΠΥΥ εξετάσεις σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα, ενώ εξέφρασε έντονα τους φόβους της για την ενδεχόμενη διαλογή ασθενών με Covid-19 με κριτήρια αποκλεισμού ευπαθών ατόμων άνω των 60 ετών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, αφού άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις, τα αιτήματα και τους προβληματισμούς της κ. Κολυπέρα  εξήρε το έργο του Συλλόγου στην παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης στις ασθενείς με καρκίνο μαστού, τόσο με τα επιστημονικά προγράμματα, όσο και με το εθελοντικό πρόγραμμα (peer support), ενώ η ογκολόγος Έλενα Λινάρδου υπογράμμισε ότι οι δράσεις συλλόγων ασθενών όπως το «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας προάγουν το επίπεδο και τον πολιτισμό μιας οργανωμένης πολιτείας.

Λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης, η κ. Κολυπέρα άδραξε την ευκαιρία να δωρίσει στον Πρωθυπουργό, το μπλουζάκι του 8ου Pink the City/Pink the web 2020 αλλά και ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου και της δράσης, προωθώντας το μήνυμα της μεγάλης εκδήλωσης του συλλόγου «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας.

Εκτενές ρεπορτάζ από την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχαν και τα Αθηναϊκά κανάλια όπως ο ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις