Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Κορωνοϊός: Νέα ερμηνεία μετά το ρεπορτάζ του thebest - Χωρίς μάσκα τελικά σε καφέ και εστιατόρια

Φωτ.: eurokinissi

Φωτ.: eurokinissi

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι ανέφερε στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, υπεύθυνος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που δημιούργησε το ρεπορτάζ του thebest.gr το οποίο περιελάμβανε δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου, σύμφωνα με τις οποίες, ήταν υποχρεωτική από το πρωί της Τρίτης η χρήση μάσκας ακόμα και σε καφέ και στα εστιατόρια, με τους θαμώνες να είναι υποχρεωμένοι σε ...βάλε βγάλε για μία γουλιά καφέ ή μία μπουκιά φαγητό, έγινε νέα ερμηνεία των οδηγιών. 

Σε νεότερη δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, υπεύθυνος για θέματα υγείας αναφέρει ότι τελικά από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, στην Πάτρα, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους εξαιρούνται οι χώροι εστίασης, τα εστιατόρια και οι καφετέριες.
Εν τέλει, όπως αναφέρει στη νέα του δήλωση ο κ. Μπονάνος σύμφωνα με απόφαση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας το μέτρο που θα τηρείται στην εστίαση είναι οι αποστάσεις μεταξύ των θαμώνων.

ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

14: 17 Και η απορία εύλογη. Πώς θα πίνουμε καφέ και τρώμε φαγητό στα καφέ και τα εστιατόρια; 

Όπως εξήγησε στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, υπεύθυνος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, η μάσκα και η χρήση της είναι από εδώ και πέρα «ζήτημα ζωής και θανάτου» και πρέπει να εφαρμόζεται σχολαστικά από όλους ακόμα και την ώρα του καφέ ή του φαγητού.

«Όταν κάποιος πίνει τον καφέ του στη Ρήγα Φεραίου, για παράδειγμα, θα πρέπει να φοράει τη μάσκα του την ώρα που μιλάει με την παρέα του. Το ζητούμενο μας είναι να μην υπάρχει ανταλλαγή σταγονιδίων. Μπορεί να βγάζει τη μάσκα του για να πιει μια γουλιά καφέ, δεν μπορεί όμως να παραμένει χωρίς μάσκα για παραπάνω χρονικό διάστημα, τη στιγμή που οι περαστικοί στον πεζόδρομο φορούν μάσκα. Το ίδιο ισχύει και με το φαγητό. Όταν κάποιος μπαίνει σε ένα εστιατόρια θα πρέπει να φοράει τη μάσκα του μέχρι να έρθει στο τραπέζι το φαγητό του και να φάει. Όλο το υπόλοιπο διάστημα η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Οι ειδικοί που πήραν αυτό το μέτρο, ξέρουν τι κάνουν» λέει ο κ. Μπονάνος.

Παράλληλα τονίζει τα κρούσματα στην περιοχή έχουν «ξεφύγει» καθώς η κατάσταση ξεπερνά τα όρια της «λογικής» διασποράς και ότι αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας είναι το «εμβόλιο» αλλά και το πιο σημαντικό μέτρο προστασίας έναντι του ιού.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις