Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπό κατάληψη 10 σχολεία στην Αχαΐα

Υπό κατάληψη 10 σχολεία στην Αχαΐα

Συνάντηση της ΟΛΜΕ με την Υπουργό Παιδείας την Πέμπτη

Δέκα σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη στην Αχαΐα με την τηλεκπαίδευση να εφαρμόζεται στις περιπτώσεις όπου οι μαθητές συνεχίζουν να διατηρούν κλειστά τα σχολεία.

Γενικότερα φαίνεται ότι οι μαθητικές καταλήψεις “οδεύουν” προς το τέλος τους , όπως προκύπτει από τον αριθμό των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη που είναι σαφώς μικρότερος σε σχέση με τη προηγούμενη εβδομάδα.

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο Πρόεδρος τις ΟΛΜΕ για τις καταλήψεις, την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες.

Αντιδράσεις υπάρχουν ωστόσο εντός των κύκλων της ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ θα συναντηθεί με την υπουργό Παίδείας Νίκη Κεραμέως την Πέμπτη, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των καταλήψεων. Το μέτρο με τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που κάνουν κατάληψη δεν είναι «καθόλου παιδαγωγικό» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος. «Δεν μπορούμε να παίξουμε το ρόλο του δεσμοφύλακα και του καταδότη των μαθητών. Εμείς θα ξαναδούμε τα παιδιά, αν χαθεί η σχέση που έχουμε η προσπάθεια θα πάει χαμένη» είπε ο κ. Τσούχλος. Όπως είπε «διαφωνούμε με την τηλεκπαίδεση αυτού του είδους, διαφωνούμε κάθετα με τις απουσίες».

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας:

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις