Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δείτε τι αφήνει πίσω του ο "Ιανός" στη Ζάκυνθο - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε τι αφήνει πίσω του ο "Ιανός&q...

Ζημιές στο νησί

Κια η Ζάκυνθος "χτυπιέται" από τον μεσογειακό κυκλώνα "Ιανός". Οι σφοδροί άνεμοι προκάλεσαν πτώση δέντρων αλλά και ζημιές στο λιμάνι. Η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ του Κώστα Κακολύρη από τη Ζάκυνθο.

«Ιανός»: Στο «τρίγωνο» Ζάκυνθος- Κεφαλονιά-Ιθάκη το «μάτι» του κυκλώνα

 

Πού θα χτυπήσει ο «Ιανός» τις επόμενες ώρες - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Ένα δύσκολο βράδυ πέρασε η Ζάκυνθος με τους θυελλώδης ανέμους και την πολύ δυνατή βροχή να δημιουργούν ένα τρομακτικό σκηνικό για τους κατοίκους του νησιού. Από τις τρεις το πρωί της Παρασκευής, οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν με ανέμους που έφταναν 10 με 11 μποφόρ και δυνατή βροχή.

Ζημιές έχουν σημειωθεί στο χωριό Κατάσταρι, όπου ο δυνατός αέρας ξήλωσε στέγη από κατοικημένο σπίτι, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί. Στο λιμάνι της Ζακύνθου, βούλιαξε ιστιοφόρο που ήταν δεμένο. Σε όλο το νησί σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων τα οποία ελέγχει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Στο χωριό Λυκούδι έχει πέσει ένα μεγάλο δέντρο κοντά σε παιδικό σταθμό και σπεύδουν συνεργεία ώστε να το απομακρύνουν.

Σημειώνεται τέλος, ότι αρκετές περιοχές της Ζακύνθου είναι βυθισμένες στο σκοτάδι. Καλαμάκι, Αργάσι, Βανάτο, Λαγωποδο, Καταστάρι, Μουζάκη, Αλυκές είναι χωρίς ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση.

Η Ζάκυνθος ξαναμπαίνει στη δίνη του κυκλώνα κάτι που επιφέρει έντονα καιρικά φαινόμενα. Την ίδια στιγμή σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις