Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέος φωτισμός στην Ακρόπολη - Δείτε εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την πρώτη πρόβα

φωτό από fb Eleftheria Deko

φωτό από fb Eleftheria Deko

Σύμφωνα με ανάρτησή της Ελευθερίας Ντεκώ, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, προχθές άναψαν όλοι οι προβολείς που θα φωτίζουν το μνημείο μελλοντικά

Διαφορετικός θα είναι ο φωτισμός στη Ακρόπολη και ακολουθεί μαι πρώτη γεύση. Περισσότερο λευκός θα είναι ο νέος νυχτερινός φωτισμός για την Ακρόπολη, που αλλάζει για την καλύτερη ανάδειξη των μνημείων. Σύμφωνα με ανάρτηση της Ελευθερίας Ντεκώ, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, προχθές άναψαν όλοι οι προβολείς που θα φωτίζουν μελλοντικά το μνημείο. Ο φωτισμός του έντονου κίτρινου-χρυσού (θερμό λευκό) χαμηλώνει εσωτερικά για τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο προκειμένου να αναδειχθούν τα αρχιτεκτονικά μέλη και αυξάνει η ένταση του εξωτερικού φωτισμού (ψυχρό λευκό). Αντίστοιχα φωτίζονται τα Προπύλαια και οι Καρυάτιδες, ενώ παράλληλα, βελτιώνεται και ο φωτισμός του Ιερού Βράχου με βασική κατεύθυνση η εικόνα του να μην επιβάλλεται στα μνημεία.

Το υπουργείο Πολιτισμού είχε ανακοινώσει το νέο εγχείρημα τον Οκτώβριο του 2019. Όπως είχε δηλώσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την μελέτη της Ελευθερίας Ντεκώ «επιτυγχάνει την ανάδειξη των μνημείων και του περιβάλλοντος χώρου, τονίζει την τρίτη διάσταση μέσω της διαφοροποίησης των εντάσεων και της απόχρωσης και μειώνει, περίπου κατά 40%, τον αριθμό των φωτιστικών σωμάτων, κάνοντας οικονομία στην ενέργεια».

 

Σύμφωνα με την νέα μελέτη αντικαθίστανται όλοι οι υπάρχοντες λαμπτήρες φωτισμού με νέους τύπου LED με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μικρότερο κόστος συντήρησης και τη δυνατότητα εναλλαγής μορφών φωτισμού. Να σημειωθεί πως το κόστος του νέου νυχτερινού φωτισμού της Ακρόπολης καλύπτεται από χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, που έχει αναλάβει επίσης την εγκατάσταση ανελκυστήρα στον ιερό βράχο.

φωτό από fb Eleftheria Deko

φωτό από fb Eleftheria Deko

Η Ελευθερία Ντεκώ σε ανάρτησή της αναφέρει: Πρώτη μέρα που φωτίςαμε τον Παρθενώνα με όλους του τους προβολεις χαιρετωντας την Σελήνη! Αφιερωμένο στην θέα Αθηνά που ...γιορτάζει σήμερα!
Το υπέροχο ταξίδι που η προετοιμασία του ξεκινησε πριν 9 μηνες, φτάνει στην πιο δημιουργική του φάση! Στον προγραμματισμό του φωτισμού, στην επιμέλεια της κάθε λεπτομέρειας, κλπ.
9 μηνες σχεδιασμός, μελέτες, παρουσιάσεις στο ΚΑΣ, σκληρή δουλεια, κορονοϊός, κούραση, αγωνια, .... υπέροχες συνεργασίες, δυσκολίες, και μετά ικανοποίηση , χαρα!!!
Έχουμε αρκετή δουλεια ακόμη μέχρι να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά σήμερα αρχίζουμε αυτό το πολυ δημιουργικό ταξίδι...
Φωτισμός του ιερού βράχου της Ακροπολης και των μνημείων της. Απο τις πιο σπουδαίες στιγμές της επαγγελματικής μου καριέρας. Ισως η μεγαλύτερη τιμή!
Χωρίς αλλα λόγια! Δέος!
Ευχαριστώ ολους τους συνεργατες μου, το Ωνασειο για την εμπιστοσύνη και το Υππο .
Μοιράζομαι μια μικρή γεύση απο το πρώτο ...άναμμα!

 Δείτε τις φωτό που ανέβασε στον λογαριασμό της

φωτό από fb Eleftheria Deko

φωτό από fb Eleftheria Deko

Με πληροφορίες από lifo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις