Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Kαι Πατρινή κατηγορούμενη για απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων

Kαι Πατρινή κατηγορούμενη για απάτες, κλ...

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους με Εισαγγελική εντολή

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες, καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη, δύο (2) ημεδαπών, κατηγορούμενων για απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων (σχετικό το από 24-4-2020 Δελτίο Τύπου) , αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας και συνεχίζει:

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετελεσμένη κλοπή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία τελεσθείσες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και ληστρική περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον συλληφθέντα:

ΖΕΡΒΑ Ευθύμιο του Δημητρίου και της Σοφίας, γεννηθέντα την 31-1-1981 στη Θεσσαλονίκη

και τη μη συλληφθείσα:

ΣΤΡΑΤΗ Κωνσταντίνα του Γρηγορίου και της Γεωργίας, γεννηθείσα την 12-3-1985 στην Πάτρα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ 2020

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων

Εξιχνιάσθηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 16-4-2020 στην Ελευσίνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ελευσίνας, 39χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, ημεδαπή συνεργός του.

Ο ανωτέρω, μεσημβρινές ώρες της προηγουμένης (15-4-2020), κινούμενος με όχημα μαζί με τη συνεργό του, προσέγγισαν στην περιοχή της Ελευσίνας ηλικιωμένο ημεδαπό και προσποιούμενοι τους λογιστές, απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού. Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιστευτά τα λεγόμενα τους, κάλεσαν τηλεφωνικά άγνωστη γυναίκα η οποία προσποιήθηκε την κόρη του παθόντα. Ο ηλικιωμένος αντελήφθη την προσπάθεια εξαπάτησής του και κατόπιν αυτού ετράπησαν σε φυγή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας, οι κατηγορούμενοι, προσέγγιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από Δημόσιες Υπηρεσίες, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Σε περιπτώσεις όπου τα θύματα τους αντιλαμβάνονταν την απάτη ή λόγω του περιορισμένου χρόνου δράσης που διέθεταν, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις.

Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις