Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαράλαμπος Γώγος: Θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων

Χαράλαμπος Γώγος: Θα πρέπει να σκεφτούμε...

Ο Πατρινός καθηγητής Ιατρικής εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού

Ο Πατρινός καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στις βαλκανικές χώρες.

Ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις Βαλκανικές χώρες, γεγονός που, αν συνεχιστεί, ίσως οδηγήσει σε κλείσιμο των χερσαίων συνόρων της χώρας.

Ο καθηγητής είπε πως «αν η επιδημιολογική καμπύλη συνεχιστεί θα έχουμε θέμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων», τονίζοντας δε, πως: «Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες», ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

«Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα», τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας πως «οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες».

Ανάμεσα στα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί είναι και άνθρωποι που μπήκαν από την Αλβανία και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Από την Αλβανία, επίσης, έχουν μπει άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί. Ο καθηγητής ωστόσο δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα.

Αναφορικά με τα πανηγύρια που γίνονται στη χώρα, ο Χαράλαμπος Γώγος υποστήριξε ότι είτε θα πρέπει να απαγορευτούν είτε να γίνονται με επιτήρηση και με βάση τις οδηγίες.

Τέλος, για τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν από την ανακοίνωση του ΠΟΥ, ο καθηγητής είπε ότι ο ιός όντως μεταδίδεται και από τον αέρα, την ώρα όπου παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις