Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα από τους ...

Ζητούν την απόσυρση των διατάξεων που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες

Με ανακοίνωση του στο Σωματείο εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Ιπποκράτης» γνωστοποιεί πως θα συμμετέχει στην 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας τις ώρες 11:00-15:00, την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 και καλεί όλους τους εργαζομένους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 το πρωί στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου μπροστά από το Σωματείο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Σωματείου «Ο Ιπποκράτης», η κυβέρνηση της Ν.Δ με το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις", ένα νομοσχέδιο χουντικής έμπνευσης που κατέθεσε ήδη στη Βουλή και που αύριο ξεκινάει την συζήτηση του και στη συνέχεια, μεθαύριο, την ψήφισή του, επιδιώκει να βάλει στην γωνία - στον γύψο τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των Εργαζομένων, το δικαίωμα της Απεργίας και των Διαδηλώσεων που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, προετοιμάζοντας το επόμενο διάστημα ολομέτωπη επίθεση στα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις των Εργαζόμενων, όπου δεν θέλει να υπάρχει καμία διαφορετική φωνή και αντίδραση, όπως αυτό φαίνεται και στην σημερινή συνδικαλιστική μας  λειτουργία και δράση,  φέρνει αυτό το νομοσχέδιο βάσει του οποίου επιδιώκει:

             Να βάλει στο στόχαστρο τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των Εργαζομένων.

             Να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής.    

 Προωθεί λοιπόν νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο  λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.

Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων, ανάγοντας σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε κάθε  «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση,  δίνοντας την δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της όποιας συγκέντρωσης.

Το Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης», μετά από σχετική απόφαση του, καταγγέλλει αυτά τα αντιδημοκρατικά νομοθετήματα της Κυβέρνησης της Ν.Δ, αυτές τις μεθοδεύσεις και πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία επιχειρεί να καταργήσει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των Εργαζόμενων, συνταγματικά κατοχυρωμένα.

Γνωστοποιώντας προς κάθε κατεύθυνση, ότι

             Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας, να απεργούμε και να διαδηλώνουμε, κατά των αντιλαϊκών μέτρων. Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας, είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας, απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.

             Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω και Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

             Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντί τους.

Καταγγέλλουμε λοιπόν την κυβέρνηση για αυτές τις κινήσεις και πρακτικές, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση, πως εάν και εφόσον ψηφιστεί αυτό το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό νομοσχέδιο, ότι θα αντιδράσουμε και θα εναντιωθούμε και βεβαίως μαζί με τα άλλα συνδικάτα θα επιδιώξουμε να καταργήσουμε στην πράξη όλα  αυτά τα κυβερνητικά μέτρα, όλες αυτές τις πρακτικές που θα μπαίνουν απέναντι  στις διαδηλώσεις μας, όλα αυτά τα όποια εμπόδια στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.                  

 Δεν θα περάσουν οι δυσμενείς αλλαγές στα Συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά!

Για όλα αυτά λοιπόν τα ζητήματα, τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης τους στη Βουλή, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καλώντας όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν

-την Τετάρτη 8/7/2020 στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας 11:00 - 15:00 και στη σχετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  11:30 πμ. στον περιβάλλοντα χώρο μπροστά από το Σωματείο.

-καθώς επίσης και στις όποιες σχετικές συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και πορείες.

Ζητάμε την απόσυρση των διατάξεων που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Οι Αγώνες συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις