Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Η Αργυρώ, 39 χρονών, ξεκινάει χημειοθεραπείες -Η μάχη με τον καρκίνο μέσα από μηνύματα ασθενών

Η Αργυρώ, 39 χρονών, ξεκινάει χημειοθερα...
Νασόπουλος Νάσος

26-28 Ιουνίου 2020: ΗΜΕΡΕΣ 383η-385η του ημερολογίου

Πέρασα το Σαββατοκύριακο στο σπίτι. Το εξάνθημα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, που οφείλεται στο χάπι που παίρνω, το tarceva, με υποχρεώνει να αποφεύγω την έκθεση σε ήλιο. Έτσι είδα τη θάλασσα από μακριά, από το μπαλκόνι του σπιτιού.

Είναι ενοχλητική παρενέργεια το εξάνθημα και η φαγούρα, ωστόσο, όπως έχω ξαναπεί, είναι «παιχνίδι» μπροστά στις παρενέργειες που μού είχαν προκαλέσει οι χημειοθεραπείες.

Σπίτι λοιπόν και αφιέρωσα αρκετό χρόνο να διαβάσω μηνύματα που έχουν σταλεί στο e-mail και στο messenger. Μηνύματα που μεταφέρουν προσωπικές εμπειρίες ή σκέψεις και δείχνουν ότι αυτό το Ημερολόγιο, γίνεται ολοένα και μια μεγαλύτερη παρέα.

Τέτοια μηνύματα λοιπόν, θα παρουσιάσω σήμερα (έχω ξαναγράψει ότι δεν αναφέρω τα πλήρη στοιχεία των αποστολέων καθώς δεν γνωρίζω αν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση του όνοματός τους. Πάντως όσοι δεν έχουν πρόβλημα μπορούν να το αναφέρουν στο μήνυμά τους  ώστε να δημοσιοποιώ τα πλήρη στοιχεία τους).

Η Αργυρώ

Στις 13 Ιουνίου η κ. Αργυρώ Α. μου έγραφε: «Πολύ όμορφη η σελίδα σας. Με εμψύχωσε... Καρκίνος στον μαστό ετών 39».

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου μού έστειλε το μήνυμα: «Την Τετάρτη ξεκινάω χημειοθεραπεία... Φοβάμαι και αισθάνομαι μόνο άγχος...τίποτα άλλο δε μπορώ να νιώσω, ούτε δύναμη, ούτε αισιοδοξία, με κυριεύει μόνον άγχος».

Η Βίκυ

Στις 18 Ιουνίου η κ. Βίκυ Κ. μου έγραφε: «Καλησπέρα, με λένε Βίκυ, πριν λίγες μέρες η μητέρα μου διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα η αλήθεια είναι πως έχω τρομάξει παρά πολύ... Ψάχνουμε γιατρό για την επέμβαση και θα ήθελα αν μπορούσες να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες για γιατρό. Αυτό που κάνεις (Σ.Σ. με τη Ημερολόγιο) είναι σπουδαίο!

Η Νατάσσα

Στις 19 Ιουνίου η κ. Νατάσσα Λ. έγραψε: «Η επέτειος του Διονύση Σιμόπουλου: 600 ημέρες από τη διάγνωση καρκίνου στο πάγκρεας...

Πόση ελπίδα ....

Πόση αισιοδοξία

Έχει εδώ κι έναν μήνα που έχει διαπιστωθεί η μητέρα μου με καρκίνο στο πάγκρεας. 61 χρόνων. Δραστήρια, θετικός άνθρωπος ...πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Και ξαφνικά ....Βρίσκεται στη δεύτερη χημειοθεραπεία. Δύσκολες καταστάσεις. Προσπαθεί πολύ!!!

Θα αντέξει άραγε; Όλα μαύρα μας τα λένε !!!

Και να ένα δημοσίευμα που δίνει λίγη χαρά και αισιοδοξία.

Αυτά ήθελα να σας πω!!

Δεν ξέρω τι θα γίνει.

Φοβάμαι, φοβόμαστε. Άλλες φορές ελπίζουμε, άλλες νιώθω ή μπορεί και να νιώθει τόσο μόνη…

Την αγαπώ, θα κάνω ό,τι μπορώ ...

Σας ευχαριστώ».

Η Πίτσα

Στις 19 Ιουνίου η κ. Πίτσα Μπ. μου έγραψε: «Καλημέρα σας!!

Εύχομαι υγεία και τύχη για όλους εμάς!!

Νόσησα από καρκίνο στις ωοθήκες τον Οκτώβριο.

Έκανα ολική υστερεκτομή και έξι χημειοθεραπείες.

Εκείνο που θέλω να τονίσω μέσα από αυτή τη σελίδα είναι το εξής: Όλες οι γυναίκες εκτός από τεστ ΠΑΠ πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κάνουν και ενδοκολπικό υπέρηχο!!!

Επίσης εκτός από μαστογραφία ΚΑΙ υπέρηχο.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ!!!

Με την σειρά μου να ευχαριστήσω κι εγώ τον κύριο Χρίστο Παπαδημητρίου και τον κύριο Θάνο Βλάχο, γιατρούς στο ΙΑΣΩ.

Υγεία για όλους μας!».

Η Μαρία

Στις 25 Ιουνίου η κ. Μαρία Τ. έγραψε: «Χαίρετε κ. Νασόπουλε.

Γνώρισα το ημερολόγιό σας την 375η ημέρα του διαβάζοντας για την επέτειο του καθηγητή Σιμόπουλου.

Ονομάζομαι Μαρία Τ..., είμαι 45 ετών και σε λίγες μέρες κλείνω έναν χρόνο από την ημέρα που διαγνώστηκα με καρκίνο ωοθήκης. Είμαι μαθηματικός, διορισμένη σε σχολείο της Θράκης,  με καταγωγή από την επαρχία του νομού Θεσσαλονίκης.

Έμαθα τι σημαίνει να νοσείς ο ίδιος από καρκίνο, πώς είναι να μαθαίνεις ξαφνικά ότι η ζωή σου ανατρέπεται, πώς είναι να υποβάλλεσαι σε χειρουργεία και χημειοθεραπείες, να αλλάζει η εμφάνισή σου, να πρέπει να πάρεις τόσο γρήγορα σημαντικές αποφάσεις, να νιώθεις την αγάπη των δικών σου και των φίλων σου να λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας, να φτάνεις να νιώθεις μέχρι και ευγνωμοσύνη για όσα ζεις.

Πολλά συγχαρητήρια για την σημαντική προσπάθεια που κάνετε. Σας εύχομαι από καρδιάς ό,τι εσείς βαθιά μέσα σας εύχεστε για τον εαυτό σας.

Διαβάζοντας το ημερολόγιό σας συνειδητοποιώ πόσο πολύ με εκφράζουν πολλά από αυτά που γράφετε για σας ως ασθενής. Και ακόμη κι αν κάποιες φορές με πιάνουν τα κλάματα, πραγματικά νιώθω να ενισχύομαι και να βοηθιέμαι.

Είναι θαυμαστή η δύναμη που έχει ο λόγος όταν είναι αληθινός. Επιπλέον έχω γνωρίσει τόσα πρόσωπα μέσα από τα κείμενά σας που με τη σκέψη μου τα αγκαλιάζω όλα και εύχομαι και για αυτά μαζί με όσα γνώρισα κι εγώ, επώνυμα και ανώνυμα, μέσα από αυτή την περιπέτεια.

Συνεχίστε την προσπάθειά σας όσο νιώθετε πως θέλετε να το κάνετε και εγώ θα σας διαβάζω.

Με εκτίμηση, Μαρία».

Η Βιβή

Στις 26 Ιουνίου έλαβα από την κ. Βιβή Π. το ακόλουθο μήνυμα:

«Γεια σας.

Διαβάζω τα άρθρα σας τα οποία με συγκινούν πολύ και νομίζω ότι βοηθούν κάποιους ανθρώπους που στο άκουσμα της λέξης Καρκίνος καταρρέουν.

Δεν έχουν άδικο γιατί τις περισσότερες φορές ο καρκίνος νικάει.

Έτυχε να έχω περάσει από αυτό το στάδιο και ξέρω πως νιώθεις την ώρα της ανακοίνωσης. Όσο δυνατός κι αν είσαι στο άκουσμα της λέξης καρκίνος χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σου.

Τα συναισθήματα εκείνης της στιγμής δεν περιγράφονται ούτε ξέρεις με ποιον να τα μοιραστείς.

Είναι δύσκολο και πονάει πολύ και πρέπει να έχεις πολλή δύναμη για να τον κοιτάξεις στα ματιά.

Δυστυχώς το έζησα με εμένα - με τον αγαπημένο μου εξάδελφο - με πολύ αγαπημένες φίλες και με τον πατέρα μου και 21 χρόνια τώρα που είμαι εθελόντρια σε νοσοκομείο με πολλούς φίλους - συγγενείς η κ άγνωστους που σε δένει ο ίδιος πόνος και η ίδια σκέψη.

Είναι απίστευτο και σκληρό αυτό που συμβαίνει με αυτή την αρρώστια που πολλοί φοβούνται να την πουν με το όνομά της.

Είναι ΚΑΡΚΙΝΟΣ όμως και δυστυχώς με όποιο όνομα και να το πεις δεν αλλάζουν τα συναισθήματα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Βιβή Π.»

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η αρρώστια, η ζωή και ο θάνατος»- Γράφει η γιατρός Ματίνα Κούγελου

Δύο καλές ειδήσεις για τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών

Νικιέται ο καρκίνος;

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο