Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στο Άνω Καστρίτσι -Καταγγελία στο thebest.gr για "άτακτες" διακοπές νερού

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στο Άνω Καστρ...

Δηλώνουν πλέον έτοιμοι να απευθυνθούν τόσο στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ αλλά και στον εισαγγελέα

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που η ΔΕΥΑΠ έστειλε ανακοίνωση για το Άνω Καστρίτσι πως προβαίνει σε αναγκαίες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και αποκατάσταση των προβλημάτων υδροδότησης που παρουσιάζονται στην περιοχή που ανήκει στο Δήμο Πατρέων.

Ανάμεσα στα όσα κάνει στο πλαίσιο της αναβάθμισης, είναι όπως ανέφερε, η αντικατάσταση παλιών μεταλλικών καλυμμάτων των δεξαμενών και της κύριας υδρομάστευσης με νέα συνθετικά (FRP) τα οποία ασφαλίζουν, κλειδώνουν και έχουν μηδενική ανάγκη συντήρησης, η τοποθέτηση φίλτρων και παροχόμετρων στις εξόδους της δεξαμενής, η ένταξη του συνόλου των εγκαταστάσεων στο σύστημα τηλε-ελέγχου καθώς και η πλήρης εποπτεία από το Κέντρο Ελέγχου της ΔΕΥΑΠ όλο το 24ωρο ενώ προστέθηκε & ενίσχυση της υφιστάμενης υδροληψίας από παρακείμενη πηγή με έναν επιπλέον αγωγό.

Την ίδια ώρα πολλά είναι τα παράπονα κατοίκων του Άνω Κατριτσίου πως κόβεται το νερό σε άτακτες ώρες και μέρες της εβδομάδας.

Ο κάτοικος της περιοχής Παναγιώτης Λαμπρακόπουλος καθώς και ο Κωνσταντινόπουλος Παναγιώτης επικοινώνησαν με το thebest.gr και κατήγγειλαν πως την τελευταία εβδομάδα από τις 5 με 6 το απόγευμα και μετά κόβεται το νερό, ενώ η ίδια κατάσταση με την μειούμενη παροχή νερού παρατηρείται και τα σαββατοκύριακα. Ένας από τους λόγους είναι ότι η δεξαμενή είναι μικρή ενώ μία άλλη εξήγηση που σίγουρα δεν πείθει, είναι πως τα σαββατοκύριακα ανεβαίνουν στο Άνω Καστρίτσι και μη μόνιμοι κάτοικοι για να ποτίσουν τα χωράφια τους και τα οπωροκηπευτικά τους.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι με την κατάσταση, παίρνουν τηλέφωνο στο τμήμα βλαβών της ΔΕΥΑΠ χωρίς όμως να βγάζουν άκρη ενώ πλέον δηλώνουν έτοιμοι να φτάσουν έως τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα αλλά ακόμη και έως τον εισαγγελέα.

«Έχουμε ρολόι στο νερό, πληρώνουμε τους λογαριασμούς στην ΔΕΥΑΠ, έχουμε και βόθρο καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει αποχέτευση και απαιτούμε να έχουμε νερό χωρίς να δημιουργούνται συνεχώς διακοπές, ειδικά τώρα το καλοκαίρι αλλά και την περίοδο της πανδημίας που υποχρεούμαστε να είμαστε σχολαστικοί με την καθαριότητα», ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Λαμαπρακόπουλος.

Να προσθέσουμε πως το όλο θέμα με την υδροδότηση στο Άνω Καστρίτσι έχει αναδειχθεί και από τις δημοτικές παρατάξεις όπως του Νίκου Τζανάκου, ο οποίος κάνει λόγο για υποβάθμιση και αδιαφορία σχετικά με την προστασία της υγείας των κατοίκων της κοινότητας από το Άνω Καστριτσι ενώ τονίζει πως το πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει τόσο από τον πρόχειρο τρόπο τροφοδοσίας της, δίχως τις απαιτούμενες προφυλάξεις στις πηγές, όσο και από την αναποτελεσματική πιθανόν απολύμανση του νερού στην κεντρική δεξαμενή, η οποία δεν μπορεί να το συγκρατήσει, αφού από το τρύπιο δάπεδο της διαφεύγει τεράστια ποσότητα.  

Οι κάτοικοι του Άνω Κατριτσίου ήδη έχουν διαμαρτυρηθεί εγγράφως προς το Δήμο και τον αντιδήμαρχο Ρίου, Ευάγγελο Κατσακούλη, ενώ η παράταξη του Νίκου Παπαδημάτου Πάτρα Ενωμένη με τη σειρά της, κάνει λόγο για προβλήματα, τα οποία οφείλονται κυρίως στην ελαττωματική δεξαμενή της περιοχής και στην αυθαίρετη και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου, απόφαση της ΔΕΥΑΠ να οδηγήσει μεγάλη ποσότητα από το νερό της άρδευσης, με έναν επιπλέον αγωγό, από την πηγή της Νερομάνας στη δεξαμενή ύδρευσης. Επίσης στην περιοχή του Άνω Καστριτσίου έκανε επίσκεψη και είδε το πρόβλημα επί τόπου και η δημοτική παράταξη του Πέτρου Ψωμά, «Σπιράλ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις