Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένα λιτό αντίο στον Χάρη Παπαθεοδώρου από τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας

Ένα λιτό αντίο στον Χάρη Παπαθεοδώρου απ...

Το αποχαιρετά...

Ο  Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» αποχαιρετά τον Πατρινό καλλιτέχνη Χάρη Παπαθεοδώρου με μια λιτή και ουσιαστική ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει:

 «Ευτυχήσαμε να έχουμε κοντά μας για περίπου 45 χρόνια, ένα επιστήθιο φίλο, το Χάρη Παπαθεοδώρου, γιό του Διεθνή ζωγράφου Παπαθεοδώρου Γρηγόρη Ιδρυτικό και μέχρι εχθές, ενεργό μέλος του Συλλόγου μας.

Μαζί του αντλήσαμε με περίσσια ομορφιά, ότι πιο ωραίο ανάβλυζε η προσωπικοτητά του.

Ο πολυαγαπητός μας Χάρης, από νεαρά ηλικία καλλιέργησε το πηγαίο ταλέντο του στην ζωγραφική και γενικά στις Τέχνες και αμείφτηκε για την καλλιτεχνική του δημιουργία με πλήθος διακρίσεων από πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς.

Ζωγράφιζε με πάθος και λατρεία και κάθε Καλλιτεχνικό δημιούργημα αποκτούσε ζωή και έκφραση στα χέρια του με παραστάσεις κυρίως τον άνθρωπο σε όλες τις πτυχές της ζωής του, τα καρνάγια, τις λαϊκές αγορές τα φτωχόσπιτα τις γειτονιές και απεριόριστη ποικιλία θεμάτων στην Αγιογραφία.

Με πόση χαρά θυμόμαστε, υποδεχόταν κάθε φορά τους φίλους του καλλιτέχνες, έχοντας πάντα κάτι ωραίο να πεί, αυτός ο αθεράπευτα ρομαντικός καλλιτέχνης.

Είχε και ένα άλλο θείο χάρισμα ο Χάρης, να νοιώθει και να αισθάνεται την ψυχική διάθεση των φίλων του και σκόρπιζε την ευθυμία και την ευτυχία γύρω του με ένα πλατύ χαμόγελο και ένα πάθος στην αρετή της φιλίας και της προσφοράς στον άνθρωπο.

Πάντα με το αυθόρμητο μειδίαμα και την αστείρευτη διάθεση για ζωή και δημιουργία.

Ο Χάρης είναι στεριωμένος στην μνήμη μας, για αγνές, και συναισθηματικές συναντήσεις με ποίηση και κρασάκι, με την συντροφιά των αείμνηστων αγαπητών μας φίλων, με την κιθάρα, την λίρα το πιάνο του Δημήτρη Χείρα, την ποίηση του Βανταράκη το τραγούδι του Μανόνα τις απαγγελίες της Αργυροπούλου, τον Βασιλόπουλο Γιώργο καλλιτέχνες φίλοι του, οι οποίοι έφυγαν και αυτοί για το μεγάλο ταξίδι και είμαστε σίγουροι πως τώρα θα τους συντροφεύει στα Καλλιτεχνικά, ποιητικά και μουσικά τους ουράνια καλέσματα.

Οτιδήποτε μπορούσε να πλημμυρίσει χρώμα, ποίηση, ήχο και μουσική ήταν φωλιασμένα στην καρδιά του Χάρη, από την οποία καρδιά ξεχείλιζαν συναισθήματα, που έδιναν νόημα στην ζωή και ελπίδα στο μέλλον, πάντα με σεμνότητα και αξιοπρέπεια σε όλο τους το μεγαλείο.

Ζωγράφισε, ο πραγματικά μεγάλος αυτός καλλιτέχνης, ένα απεριόριστο αριθμό έργων από την ρομαντική λουλουδιασμένη Πάτρα και τον Φάρο της, τις φτωχογειτονιές και τα καρνάγια της μέχρι και τους κάμπους με τ’αγροτόσπιτα και τους ακούραστους πομάχους τους.

Μέσα από τον χρωστήρα του Χάρη Παπαθεοδώρου , αναβιώνουν συγκινητικές αναμνήσεις από το καλό καιρό της Παλιάς Πάτρας και τα μαγευτικά μυστήρια της υπαίθρου και της θάλασσας με εικόνες και παραστάσεις που συγκινούν και δίνουν ζωή σε πολυπόθητες αναμνήσεις.

Αγάπησε την Πάτρα και ευτύχησε στην ζωή του, πρώτα απ’ όλα να έχει δίπλα του ένα πατέρα σύμβολο αρετής και ανθρώπινης αξίας, τον Ιδρυτικό Πρόεδρο του Συλλόγου τον Παπαθεοδώρου Γρηγόρη και μια υποδειγματική οικογένεια, στους οποίους με πραγματική οδύνη όλοι εμείς ευχόμαστε ολόθερμα να είναι υγιείς για να θυμούνται τον δημιουργό καλλιτέχνη και κυρίως τον μεγάλο άνθρωπο Χάρη Παπαθεοδώρου.

Θα λείψεις Χάρη, και σε όλους εμάς τους φίλους σου καλλιτέχνες και καμία παρουσία δεν αναπληρώνει το μεγαλείο της ψυχικής σου διάθεσης για ζωή και δημιουργία.

Καλό σου ταξίδι πολυαγαπητέ μας φίλε.

Οι Καλλιτέχνες της Πάτρας, αφιερώνουμε στην μνήμη σου, την επετειακή εκδήλωση της Έκθεσης που οργανώνουμε για να τιμήσουμε τα 200 χρόνια της Εθνικής παλιγγενεσίας και τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου που τόσο στήριξες και αγάπησες.

Αιωνία η μνήμη σου.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις