Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Χρυσοχοΐδης: Σε 2 μήνες "κλείνει" η επιλογή του χώρου για το νέο αστυνομικό μέγαρο στην Πάτρα

Μ. Χρυσοχοΐδης:  Σε 2 μήνες "κλείνε...

Ενίσχυση της τοπικής αστυνομίας με οχήματα

Στην Πάτρα βρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όπου συναντήθηκε με την ηγεσία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στην Δυτική Ελλάδα. Στο επίκεντρο η ανέγερση του νέπυ αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η περαιτέρω καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Εξήρε το έργο των αστυνομικών αρχών στην Πάτρα, την Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή ενώ για το νέο αστυνομικό μέγαρο επεσήμανε πως μέσα σε δύο μήνες θα κλείσει ο χώρος στον οποίο θα κατασκευαστεί. Επισης, ανακοίνωσε ότι η τοπική αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα, θα ενισχυθεί με 100 νέα οχήματα ως το τέλος του χρόνου και οι αστυνομικοί με  μέσα ατομικής προστασίας.

Το πρωί συναντήθηκε με τους Αστυνομικούς Διευθυντές των τεσσάρων νομών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας  αλλά και αστυνομικούς, στο κλειστό του Τόφαλου ενώ στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού και είχε συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων όπως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, βουλευτές , ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, κ.α.

Τον υπουργό συνόδευε ο Αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης.

O Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι  ζήτησε από τον Υπουργό να συνδράμει στην διαδικασία της όσο το δυνατόν γρηγορότερης έγκρισης κονδυλίων για την βελτίωσης και συντήρησης της Πατρών - Πύργου και έθεσε στη διάθεση του υπουργείου και της αστυνομίας τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για να τελειώσει το ζήτημα με την κατασκευή του νέου αστυνομικού διοικητηρίου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων ζήτησε τη δημιoυργία δεύτερου πυροσβεστικού σταθμού στην Πάτρα, στον χώρο του νέου Αστυνομικού Μεγάρου αλλά και οικονομική ενίσχυση των Δήμων καθώς και με προσωπικό για την πυροπροστασία. Για το οικόπεδο το οποίο προτείνει ο Δήμος ως ανταλλαγή για να γίνει το νέο Διοικητηέιο της αστυνομίας ο κ Πελετίδης είπε ότι σε 15 ημέρες θα είναι καταχωρημένο στο Κτηματολόγιο, αναφέρθηκε σε άλλες εναλλακτικές λύσεις, ωστόσο όπως ανέφερε το ζήτημα θα εξεταστεί σε νέα συνάντηση με τον Υπουργό και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις