Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιόρτασε τον Άγιο Λουκά τον ιατρό το εκκλησάκι στο παλαιό νοσοκομείο Θώρακος

Πάτρα: Γιόρτασε τον Άγιο Λουκά τον ιατρό...

Παρέστη και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης

Παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ – Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη στη λειτούργησε το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, που βρίσκεται στο παλαιό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020 τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως, του Ιατρού. Αξίζει να σημειωθεί πως το εκκλησάκι λειτούργησε ύστερα από άδεια του κ. Καρβέλη.

Στις 11 Ιουνίου, εορτάζεται και τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού και για το λόγο αυτό τελέστηκε δοξολογία στο μικρό εκκλησάκι του νοσοκομείου παρουσία πιστών.

Ο Άγιος Λουκάς, αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας αναφερόμενος και ως Άγιος Λουκάς ο Ιατρός αγιοκατατάχθηκε το Μάιο του 1996 από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, ήταν Ρώσος αρχιερέας και καθηγητής - χειρουργός. Εκοιμήθη στις 11 Ιουνίου 1961. Στις 17 Μαρτίου 1996 έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του από τον αρχιεπίσκοπο Λάζαρο και μέλη της ερευνητικής επιτροπής που ασχολείτο με τη ζωή, τα έργα και τα θαύματα του, και στις 20 Μαρτίου μεταφέρθηκαν στο Ναό της Αγίας Τριάδας. Αναφέρεται ότι την ανακομιδή είχαν παρακολουθήσει πάνω από 40.000 άτομα. Στις 24 και 25 Μαΐου 1996 έγιναν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακήρυξή του σε άγιο από το Πατριαρχείο της Ρωσίας. Η μνήμη του όπως προείπαμε, τιμάται στις 11 Ιουνίου.

Το βράδυ της Τετάρτης 10/6 τελέστηκε ιερά αγρυπνία στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας όπου φυλάσσεται εικόνα του Αγίου Λουκά του ιατρού, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις