Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Β. Κικίλιας: Η πανδημία καθυστέρησε τη δέσμευσή μας για την προώθηση των μεταμοσχεύσεων

Β. Κικίλιας: Η πανδημία καθυστέρησε τη δ...

Συμμετείχε σε webinar σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η πανδημία η οποία έτυχε στη γενιά μας, καθυστέρησε τη δέσμευσή μας για την προώθηση των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα» τόνισε στο χαιρετισμό του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο 1ο webinar για τις μεταμοσχεύσεις, που διοργάνωσαν ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Αποδείξαμε μέσα στην κρίση ότι εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, οι οποίοι τεκμηριωμένα, δομημένα και με επιστημονικά ιατρικά επιχειρήματα μπορούν να οδηγήσουν σε λύσεις, ανέφερε ο υπουργός Υγείας και συνέχισε: «Το κάναμε ως κυβέρνηση με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων- Επιδημιολόγων και φυσικά στο πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα.

Το ξανακάναμε σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αναμόρφωσης του ΕΣΥ, που έχει να κάνει με τον διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ. Σε αυτή την Επιτροπή, επιστημονική υπεύθυνη και πρόεδρος είναι η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου. Και βέβαια, αναμένουμε με πολύ μεγάλη ανυπομονησία τον Ηλία Μόσιαλο, στην προσπάθεια αυτή που κάνει με το LSE, να παρουσιάσει τις προτάσεις στον ΕΟΜ, στην Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας και σε όλους εμάς, για το πώς πρέπει να είναι δομημένο ένα σύγχρονο, νέο, μοντέρνο, ευέλικτο και λειτουργικό πλάνο για τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα».

Φιλοδοξούμε να δούμε το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο να προχωρά, να γιγαντώνεται, να παίρνει μεγάλο κομμάτι από αυτή την προσπάθεια, είπε ο Β. Κικίλιας και πρόσθεσε πως ο διπλασιασμός των κλινών ΜΕΘ είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Στο παρελθόν προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε στους Έλληνες κουλτούρα σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα είναι η ευκαιρία να περάσει στον κόσμο η αξία της δωρεάς οργάνων, καθώς και η αξία της ανθρώπινης ζωής έχει περάσει ως πρώτη προτεραιότητα.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι πιο ευγενές, πιο γενναιόδωρο, πιο αλτρουιστικό, πιο ομαδικό, από το να βρεθεί ένας δωρητής οργάνων, η οικογένεια του, οι γονείς, οι συγγενείς και να κάνουν αυτό το βήμα: να δωρίσουν τα όργανά του και να χαρίσουν ζωές σε άλλους ανθρώπους».

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Πιστεύω πολύ στο Ωνάσειο και στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Περιμένουμε αυτή τη μελέτη και την προσπάθεια, μέσα από το Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο και από τον ΕΟΜ, η οποία τυγχάνει της αμέριστης στήριξης του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη και, φυσικά, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις