Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Στεργίου: Και να μας πουν να ανοίξουμε στις 18 Μαΐου δεν είμαστε έτοιμοι

Πάτρα - Στεργίου: Και να μας πουν να ανο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Με την… «μεζούρα» οι έλεγχοι στην εστίαση- Πότε θα ανοίξουν τελικά τα καταστήματα;

Μαθηματικά μυαλά θα πρέπει να είναι οι αστυνομικοί που θα κάνουν ελέγχους στα καταστήματα της εστίασης, όταν αυτά ανοίξουν.

Αν και αρχικά ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου, ενδέχεται τελικά να ανοίξουν νωρίτερα. 

Όπως φαίνεται θα πρέπει να κυκλοφορούν με την… «μεζούρα» αφού ένας από τους βασικούς παράγοντες που θα πρέπει να ελέγχουν είναι πόσα τραπέζια ανάλογα με τα τετραγωνικά και την άδεια του μαγαζιού υπάρχουν στον χώρο. Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο δεν θα «κάνουν τα στραβά μάτια» είναι ο αριθμός των ατόμων σε κάθε τραπέζι, που δε θα μπορεί να ξεπερνά τα τέσσερα.

Φυσικά έλεγχος θα γίνεται και στις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, που θα πρέπει να είναι στα δύο μέτρα.

Να σημειώσουμε ότι οι καταστηματάρχες βρίσκονται ακόμα εν αναμονή αποφάσεων με την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί στο κάθε κατάστημα και ένα μέρος του εξωτερικού χώρου που δεν του ανήκει. Αν για παράδειγμα μπροστά από ένα μαγαζί υπάρχει μία πλατεία, είναι πιθανό θα μπορεί να τοποθετήσει τραπεζάκια κι εκεί. Αν αυτό το σενάριο δεν προχωρήσει τότε εξετάζεται να δοθεί στους καταστηματάρχες μείωση στα δημοτικά τέλη.

Πάντως ακόμα αναμένονται σχετικές αποφάσεις με τους καταστηματάρχες να βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Κι αν το αποφασίσει η Κυβέρνηση τα καταστήματα στην εστίαση δεν έχουν κάνει την απαραίτητη προετοιμασία ώστε να ανοίξουν, στις 18 Μαΐου

«Οι επιχειρηματίες της εστίασης, στην Πάτρα, περιμένουν από ώρα σε ώρα τις ανακοινώσεις που έχουν να κάνουν με το ...άπλωμα των τραπεζοκαθισμάτων ενώ ήδη έχει γίνει επαφή με τον Δήμο έτσι ώστε στη συνέχεια να σχεδιαστεί η τοποθέτηση τους ανάλογα με τις ιδιομορφίες της κάθε περιοχής» αναφέρει στο thebest.gr ο Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Αχαΐας

Όπως εξήγησε απόφαση αναμένεται και για τον αν θα δοθεί δυνατότητα υπό προϋποθέσεις και για τραπέζια σε εσωτερικούς χώρους.

Όσο για το αν θα ανοίξουν νωρίτερα τα μαγαζιά, εξηγεί ότι ακόμα κι αν το αποφασίσει η Κυβέρνηση τα καταστήματα στην εστίαση δεν έχουν κάνει την απαραίτητη προετοιμασία ώστε να ανοίξουν, στις 18 Μαΐου. Παρόλα αυτά μπορούν να το κάνουν όσοι είναι έτοιμοι ενώ ακόμα καλύτερη ημερομηνία φαίνεται η 25η Μαΐου όπου τα καταστήματα θα έχουν προετοιμαστεί και οι εργαζόμενοι θα έχουν εκπαιδευτεί προκειμένου να είναι σε θέση να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις