Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΜΑΤΑ

/

Με τον καρκίνο βρήκες δουλειά να κάνεις!

Με τον καρκίνο βρήκες δουλειά να κάνεις!

Σχεδόν τίποτα δεν είναι όπως πριν... και αλλάζει ριζικά η ζωή σου...

Από τις πιο σωστές κουβέντες που έχω ακούσει είναι αυτή που η φίλη μου Βίκυ Σταύρου μετέφερε στη (σύζυγό μου) Νεκταρία. Ένας γιατρός τής είχε πει: «Βίκυ, με τον καρκίνο βρήκες δουλειά να κάνεις».

Πράγματι, έτσι είναι.

Από την ημέρα που διαγνώστηκα με καρκίνο μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα που να μην με απασχολεί ή να μην ασχολούμαι με κάτι που σχετίζεται με την ασθένειά μου.

Είτε είναι οι εξετάσεις, οι επισκέψεις σε γιατρούς, οι θεραπείες, είτε είναι οι παρενέργειες, είτε οι περιορισμοί στους οποίους υπόκεισαι, ή θέματα διατροφής και υγιεινής διαβίωσης που σε απασχολούν, κάθε μέρα κάτι έχεις να κάνεις ή να σκεφτείς που σχετίζεται με τον καρκίνο.

Επίσης, αλλάζουν πολλά στη ζωή σου, αν όχι όλα. Για μένα που είχα και το τσιγάρο (κάπνιζα αρειμανίως) και τη ζάχαρη (ήμουν φανατικός γλυκατζής) οι αλλαγές ήσαν μεγάλες και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έκοψα το τσιγάρο και τα γλυκά και άρχισα στστηματικά το περπάτημα. "Να περπατάς μια ώρα την ημέρα" ήταν η συμβουλή του ογκολόγου μου κ. Καλόφωνου, την οποία προσπαθώ να εφαρμόζω. 

Το σημαντικότερο όμως που άλλαξε ήταν ο τρόπος σκέψης μου κάθε φορά που νιώθω μια ενόχληση.

Προ καρκίνου όλες τις ενοχλήσεις τις προσπερνούσα αδιάφορα, άντε να έπαιρνα κάποιο παυσίπονο. Να πάω σε γιατρό ούτε το συζητούσα, άντε να τηλεφωνούσα σε κάποιον φίλο γιατρό και να του περιέγραφα τι νιώθω, ζητώντας του μια συμβουλή.

Τώρα, την παραμικρή ενόχληση που νιώθω τη συσχετίζω με τον καρκίνο. «Μήπως είναι μετάσταση», μήπως διογκώθηκε», «μήπως άρχισε να με επηρεάζει και σωματικά», μήπως…, μήπως…., μήπως...

Σε αυτό το e-mail [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας, ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΜΕΡΕΣ 214η-253η: Ο καρκίνος επιμένει παρά τις χημειοθεραπείες

Δείτε όλο το Ημερολόγιο

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr