Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: ΑΥΤΗ είναι η κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ που σώζει ζωές

Κορωνοϊός: ΑΥΤΗ είναι η κάψουλα αρνητική...

Δεν είναι μόνο για ασθενείς κορωνοϊού φυσικά

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, μέσα στην 112 πτέρυγα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας φιλοξενείται η βάση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Εκεί, βρέθηκε το CNN Greece και μίλησε με τον διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, για την κάψουλα αρνητικής πίεσης που χρησιμοποιείται για την αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό από τα νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, στα νοσοκομεία αναφοράς.

«Η κάψουλα χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια», διευκρινίζει ο γιατρός Δημήτρης Πύρρος, και προσθέτει: «Όχι μόνο για ασθενείς με κορωνοϊό».

Οι συγκεκριμένες κάψουλες μπαίνουν τόσο σε αεροπλάνο αλλά και ελικόπτερο και σκοπός τους είναι να προστατεύσουν τους πιλότους και τους γιατρούς από τις μολυσματικές ασθένειες των ατόμων που μεταφέρουν.

Στη διάθεση του ΕΚΑΒ βρίσκεται μία τέτοια κάψουλα αλλά σύντομα αναμένεται η παραλαβή άλλων πέντε, από διάφορες δωρεές.

«Με την κάψουλα έχουν διακομιστεί μέχρι σήμερα εφτά ασθενείς για κορωνοϊό, αλλά η κάψουλα χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολύ καιρό από το ΕΚΑΒ, για τις διακομιδές ασθενών με μολυσματικές ασθένειες, όπως φυματίωση και άλλες ασθένειες. Συνεπώς δεν είναι κάτι το οποίο για μας είναι πρωτόγνωρο», ανέφερε ο κ. Πύρρος και πρόσθεσε:

«Η ένταση και ο αριθμός των περιστατικών αλλάζει που την χρησιμοποιούμε και όχι η ίδια η χρήση της κάψουλας για την οποία είμαστε εκπαιδευμένοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια και την χρησιμοποιούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε όντως μόνο μία κάψουλα, αλλά έχουμε ήδη εξασφαλισμένες πέντε καινούριες κάψουλες, νέας τεχνολογίας από δωρεές και πιθανώς να έχουμε και κάποιες ακόμα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις