Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτοί είναι οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού, του ταξιδιωτικού γκρουπ της Αμαλιάδας - ΒΙΝΤΕΟ

Αυτοί είναι οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οταν τα σχέδια επί χάρτου γίνονται πραγματικότητα

Ο Αριστογείτων Αλεξανδρόπουλος ήταν ένας από τους διασώστες που έσπευσαν στους πρώτους ασθενείς που εντοπίστηκαν με συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό, όταν η Δυτική Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον «αόρατο εχθρό» και ένα μαζικό κύμα περιστατικών, υπόπτων και μη, προερχόμενο από το γκρουπ των εκδρομέων της Ηλείας στους Αγίους Τόπους. 

Ο πρώτος ασθενής και θύμα του covid διακομίστηκε από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο νοσοκομείο του Ρίου με πλήρωμα του τομέα Αμαλιάδας την Κ. Δευτέρα 02/03/2020. Τότε δεν υπήρχαν πληροφορίες για τον ασθενή προς το ΕΚΑΒ έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί σαν ύποπτο κρούσμα. Διακομίστηκε με απλά/βασικά μέτρα προστασίας. Την Τετάρτη 04/03/2020 αφού είχε επιβεβαιωθεί, και μετά από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (νοσοκομείο-ΕΚΑΒ-ΕΟΔΥ), δόθηκε εντολή σε πλήρωμα του τομέα Βάρδας αλλά και σε ένα ακόμη πλήρωμα διασωστών του τομέα της Πάτρας, να ετοιμαστούν με τις ειδικές στολές προστασίας για τον κορωνοϊό και να μεταβούν στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας για να παραλάβουν τα δύο πρώτα ύποπτα περιστατικά. Έτσι ξεκίνησε...

Το thebest.gr εντόπισε και μίλησε με τον διασώστη του ΕΚΑΒ που ανήκει στον τομέα της Βάρδας. Ο Αριστογείτων έχει λάβει ειδική εκπαίδευση για να επεμβαίνει εκεί που έχει χτυπήσει η καταστροφή, καθώς ανήκει στο ειδικό τμήμα ιατρικής καταστροφών. Ακούστε τι μας λέει για εκείνες τις πρώτες στιγμές.

Ο Αρ. Αλεξανδρόπουλος μιλά για τα περιστατικά covid-19

Η υποψία κορωνοϊού σε κάθε επέμβαση τεστάρει τις γνώσεις των διασωστών που καλούνται να ακολουθήσουν ευλαβικά το πρωτόκολο και ταυτόχρονα να ισοσταθμίσουν τους διαφορετικούς κάθε φορά περιβαλλοντικούς παράγοντες. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις