Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Τζεφ Μπέζος μέσα σε μια ημέρα έγινε πλουσιότερος κατά 5,4 δισ. δολάρια

Ο Τζεφ Μπέζος μέσα σε μια ημέρα έγινε πλ...

Τα προϊόντα της εταιρείας του έγιναν ανάρπαστα εν μέσω της πανδημίας

Πλουσιότερος κατά 24 δισ. δολάρια έγινε από την αρχή του 2020 ο Τζεφ Μπέζος, καταφέρνοντας να αυξήσει την περιουσία του, την ώρα που οι περισσότερες εταιρείες καταγράφουν ζημιές, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα προϊόντα της εταιρείας του έγιναν ανάρπαστα εν μέσω της πανδημίας και μάλιστ η περιουσία του σημείωσε αύξηση 5%. Εγινε πλουσιότερος κατά 5,4 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με το Forbes, με τη μετοχή της εταιρείας του να γνωρίζει άνοδο 5,3% την Τρίτη, φθάνοντας σε νέο ρεκόρ, στα 2.283 δολάρια ανά μετοχή. Σημειώνεται πως από την αρχή του χρόνου, η Amazon έχει κέρδη 20%.

Σύμφωνα με το BBC, ο ιδρυτής της Amazon εδραιώνει τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την περιουσία του, η οποία εκτιμάται πως ξεπερνά τα 138 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Μπέζος είδε να προστίθενται 24 δισ. δολάρια στην περιουσία του, από την αρχή του χρόνου, χάρη στην αύξηση της ζήτησης στο ηλεκτρονικό εμπόριο, γεγονός που ανέβασε τη μετοχή της Amazon στα ύψη.

Ο Τζεφ Μπέζος έχει τώρα περιουσία 138 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ενισχύοντας τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η Amazon επωφελήθηκε από την αύξηση των αγορών μέσω Διαδικτύου από άτομα που αναγκάστηκαν να μείνουν σπίτι κατά τη διάρκεια της επιδημίας Covid-19.

Η εταιρεία προσλαμβάνει χιλιάδες εργαζομένους για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση.

Ωστόσο, η Amazon έχει επίσης επικριθεί από υπαλλήλους στις ΗΠΑ για την προστασία στο χώρο εργασίας έναντι του κοροναϊού.

Ο Μπέζος κατέχει μερίδιο 11% στην Amazon και την Τρίτη, οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,3%.

Η οικογένεια πίσω από τον γίγαντα λιανικής Wal-Mart, η οποία κατέχει την Asda στο Ηνωμένο Βασίλειο, κέρδισε επίσης κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Οι Waltons είδαν την καθαρή τους αξία να αυξάνεται κατά 5% φέτος στα 169 δισ. Δολάρια, καθιστώντας τους την πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Με εκατομμύρια ανθρώπων που εργάζονται τώρα από το σπίτι, ο ιδρυτής του Ζοοm Eric Yuan έχει δει την περιουσία του να υπερδιπλασιάζεται στα 7,4 δισ.

Ο δείκτης Bloomberg Billionaires είπε ότι οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν μέχρι τώρα 553 δισ. δολάρια φέτος.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight