Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Άγριες Μέλισσες Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 I Can't Breathe
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΥΓΕΙΑ

/

Γιατρός στο Columbia της Νέας Υόρκης: Το εμβόλιο θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο

Γιατρός στο Columbia της Νέας Υόρκης: Το εμβόλιο θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο

Πώς περιέγραψε την κατάσταση στις ΗΠΑ

Τον Νοέμβριο η τον Δεκέμβριο το εμβόλιο του κορονοϊού θα μπορεί να είναι έτοιμο για να χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών, τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV ο επεμβατικός καρδιολόγος που ζει στη Νέα Υόρκη και εργάζεται στο νοσοκομείο Columbia, Δημήτρης Καρμπαλιώτης. Ακόμη ο κ. Καραμπαλιώτης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης λέγοντας ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όλοι οι γιατροί ανεξαρτήτως ειδικότητας ενώ εκτίμησε ότι οι αριθμός των νεκρών θα είναι λιγότερος από τους αρχικούς υπολογισμούς (οι οποίοι κάνουν λόγο τουλάχιστον για 100.000 απώλειες ανθρώπινων ζωών).

Γίνονται οι πρώτες δοκιμές του εμβολίου

«Ποτέ στην ιστορία των επιδημιών ή των λοιμωδών νοσημάτων δεν είχαμε απομονώσει το γονιδίωμα, τις πρωτεΐνες και τα διάφορα συστατικά του ιού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα σε ένα μήνα από τα πρώτα περιστατικά καταφέραμε και βρήκαμε όλα αυτά τα στοιχεία. Ήδη οι πρώτες δοκιμές του εμβολίου γίνονται και από ομάδες ερευνητών στις ΗΠΑ καθώς και από ευρωπαϊκές και ασιατικές ομάδες. Πιστεύω ότι το εμβόλιο θα μπορέσουμε να το έχουμε έτοιμο είτε τον Νοέμβριο είτε τον Δεκέμβριο και θα μπορεί να χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο επεμβατικός καρδιολόγος Δημήτρης Καρμπαλιώτης.

Σύμφωνα με τον επεμβατικό καρδιολόγο του Columbia «το 90% των λειτουργιών του νοσοκομείου έχει πια ακυρωθεί καθώς από το πρωί μέχρι το βράδυ ασχολούμαστε με περιστατικά κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή είμαι υπεύθυνος μιας ομάδας 18 ατόμων που είναι διασωληνωμένοι. Βέβαια στο νοσοκομείο μας υπάρχει ένας πολύ καλός προγραμματισμός και ειδικότητες όπως οι καρδιολογοι, οι πνευμονολόγοι και οι γιατροί της εντατικής θεραπείας είμαστε στην πρώτη γραμμή».

Η κατάσταση δεν είναι δραματική

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αμερικής και της Νέας Υόρκης ο κ. Καρπαλιώτης σημειώνει ότι «είναι αλήθεια πως η Νέα Υόρκη έχει χτυπηθεί σε μεγάλο βαθμό για δύο λόγους. Ο ένας είναι επειδή έχουμε να κάνουμε με μητροπολιτική πρωτεύουσα με μεγάλο αριθμό πληθυσμού. Ο δεύτερος είναι ότι υπήρξε μία αδράνεια από τις αρχές καθώς υποτιμήθηκε ο κίνδυνος και δεν ελήφθησαν έγκαιρα αποφασιστικά μέτρα. Η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική όσο φαίνεται. Είναι δύσκολη αλλά σιγά σιγά με την καθυστερημένη βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχουμε τα υλικά που χρειαζόμαστε και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Ο κόσμος είναι ψύχραιμος, ακούει τις οδηγίες των ειδικών και στο τέλος θα κερδίσουμε».


Απαντώντας στο ερώτημα για το τι θα αφήσει πίσω του ο ιός σε επίπεδο απωλειών υπογραμμίζει πως «αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη αντιμετωπίζουμε το πρώτο κύμα της επιδημίας. Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι η κορύφωση θα γίνει γύρω στις 14 Απριλίου. Τα μοντέλα έχουν πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά τη θνητότητα. Πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ χαμηλότερη από τις αρχικές προβλέψεις που ανέβαζαν τους νεκρούς σε 800.000 - 1.000.000. Πιστεύω ότι τα νούμερα θα είναι χαμηλότερα και μένει να το δούμε». Τέλος κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την καθημερινότητα στις μέρες του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη κατέληξε λέγοντας πως «δεν έχω ξαναδεί έτσι τη Νέα Υόρκη. Οι δρόμοι είναι άδειοι, ο κόσμος δεν κυκλοφορεί, τα εστιατόρια και τα θέατρα είναι κλειστά. Μετά τις 7 το απόγευμα ο κόσμος μένει στο σπίτι του».

Well Being