Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο κορωνοϊός χτύπησε τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Ζητούν εξαίρεση από τον φόρο εισοδήματος

Ο κορωνοϊός χτύπησε τους ιδιοκτήτες ακιν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ζητούν μέτρα ελάφρυνσης καθώς για αρκετούς ιδιοκτήτες είναι το μοναδικό έσοδο

Επαγγελματικά και μη ενοικιασμένα ακίνητα, βάζουν μέσα τους ιδιοκτήτες τους. Ειδικά τα ακίνητα που ενοικιάζουν επιχειρήσεις που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή, προκαλούν ζημία στους ιδιοκτήτες, που αν και αντιλαμβάνονται τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ενοικιαστές, βλέπουν να μην λαμβάνουν καμία κρατική ενίσχυση.

Παρά την καλή θέληση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών ακινήτων, αυξάνονται καθημερινά τα φαινόμενα εκμετάλλευσης του μέτρου μείωσης κατα 40% των ενοικίων. Ειδικά οι φοιτητουπόλεις νοιώθουν ήδη τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στα ακίνητά τους. Ο κ. Σάκης Μακρής μιλά στο thebest.gr και εξηγεί τις επιπτώσεις και στον ίδιο ως ιδιοκτήτη της καταβολής του 60% των ενοικίων, ενώ οι φορολογικές του υποχρεώσεις τρέχουν κανονικά και απλά θα καταβληθούν ετεροχρονισμένα.

 

Σε απόγνωση αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων

Πληροφορίες από ιδιοκτήτες ακινήτων κάνουν λόγο για ενοικιαστές που εμφανίζονται αρνητικοί να πληρώσουν ακόμη και το 60% του ενοικίου τους, ζητώντας έως και 6μηνες παρατάσεις προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Άλλοι επικαλούνται την αναστολή έξωσης ή την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων και αρνούνται επίσης να καταβάλουν το 60% του ενοικίου το οποίο έχει συμφωνηθεί.

Να μην φορολογούνται οι ιδιοκτήτες για τα μειωμένα ενοίκια ζητά την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, με τον οποίο μίλησε το thebest.gr. Πιο συγκεκριμένα, η ομοσπονδία με επιστολή της στον υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ζητά να μεριμνήσει η κυβέρνηση και για τους εκμισθωτές ακινήτων, με εξαίρεση όλων των μειωμένων ενοίκιων από τον φόρο εισοδήματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις