Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν για την ασφάλειά τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κεφαλλονιάς

Κορωνοϊός: Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν γι...

Θέτουν μια σειρά ερωτημάτων

Στην δικαιοσύνη θα απευθυνθεί το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο. Το σωματείο ζητά την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας του υγειονομικού προσωπικού και των ασθενών και θέτει μια σειρά ερωτημάτων. 

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 


"Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. εκφράζοντας την αγωνία του για την κατάσταση που έχει προκύψει μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο, ανησυχεί για το μεγάλο αριθμό προσωπικού που τέθηκε σε καραντίνα κατόπιν προηγούμενης επαφής του με το θετικά διαγνωσμένο κρούσμα κορωνοϊού και την οικογένειά του. Ανησυχεί για την υγεία των συναδέλφων αλλά για τη δυνατότητα του νοσοκομείου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες λειτουργείας του εφόσον πολλοί συνάδελφοι είναι εκτός βάρδιας αυτή τη στιγμή.

Το Δ.Σ. του Σωματείου επικαλείται για άλλη μια φορά την ανάγκη λειτουργικού και αποτελεσματικού σχεδίου αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού, που να παρέχει ασφάλεια και προστασία στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Ζητά πλήρη ενημέρωση και διαφάνεια για το χειρισμό αυτών των περιστατικών εφόσον (όπως προκύπτει από το δημοσίευμα του kefaloniapress.gr της 28ης/3/20 με τίτλο “ Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φ.Μεσσάρης ενημερώνει για την πορεία του ασθενούς 0”), ο Διοικητής αναφέρεται στον άντρα, το παιδί και τη σύζυγό του που επισκέφθηκε την Παιδιατρική Κλινική ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στο γεγονός ότι εκτός από τον πατέρα και το παιδί που εξετάστηκαν με συμπτώματα ίωσης, η σύζυγος έκανε επέμβαση, παρά το γεγονός ότι στο χειρουργείο έχουν απαγορευτεί οι προγραμματισμένες επεμβάσεις κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου ρωτάει τον Διοικητή του Γ.Ν.Κ:

Γιατί αναφέρει ο Διοικητής σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα ότι “ η σύζυγος... είχε έρθει σε επαφή με το Παιδιατρικό” ενώ δεν αναφέρει καθόλου ότι η σύζυγος είχε έρθει σε επαφή και με το Γυναικολογικό- Μαιευτικό Τμήμα και το Χειρουργείο (σύμφωνα με το δημοσίευμα του ekefalonia.gr της 28ης/3/20, 10:33 πμ, όπου η γυναίκα του νεαρού άνδρα λίγες μέρες πριν, είχε υποβληθεί σε μία σοβαρή επέμβαση στο νοσοκομείο Αργοστολίου, κάτι που θα περιπλέξει την κατάσταση αν τελικά και η ίδια βρεθεί θετική στον ιό”);

Γιατί εκτός από προσωπικό του ΤΕΠ και του Παιδιατρικού που ήρθε σε επαφή με τον άντρα και το παιδί αντίστοιχα, είναι σε καραντίνα και προσωπικό του Γυναικολογικού-Μαιευτικού, του Χειρουργείου και του Καρδιολογικού; Μήπως αυτό το προσωπικό ήρθε σε επαφή μόνο με τη σύζυγο-μητέρα που έγινε σε αυτή επέμβαση τη στιγμή που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι τακτικές επεμβάσεις, έχοντας έρθει αυτή πρόσφατα από το εξωτερικό; Τηρήθηκε το πρωτόκολλο από τον υπεύθυνο;; Έλαβε αυτός όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας για το προσωπικό και για το νοσοκομειακό χώρο;

Κατόπιν αυτών ενημερώνουμε ότι θα απευθυνθούμε στη Δικαιοσύνη για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας του υγειονομικού προσωπικού και των ασθενών.

Επίσης ρωτάμε, πώς είναι δυνατόν να βρίσκουν μάσκες και στολές συμπολίτες μας και να τις χορηγούν στο νοσοκομείο ενώ η Διοίκηση του νοσοκομείου δυσκολεύεται να προμηθευτεί και να παρέχει με επάρκεια αυτό το υλικό στις νοσηλεύτριες, αφήνοντάς τες για 8 ώρες με την ίδια στολή, μάσκα και προστατευτικά γυαλιά χωρίς να μπορούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις βιολογικές ανάγκες τους (ούρηση, δίψα) σ'αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να εξαντλούνται; Προβληματικό είναι το γεγονός ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το προσωπικό δε θα μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Γι'αυτό ζητάμε οι αναγγελθείσες προσλήψεις προσωπικού ( εάν και όταν γίνουν) να είναι μόνιμες και όχι επικουρικές. Ξαναθέτουμε επιτακτικά τα αιτήματα που είχαμε θέσει με το υπ' αριθμ.2303/20-3-20 εγγράφου μας, παραληφθέντος από το Διοικητή κο Μεσσάρη, τη Διευθύνουσα κα Τυπάλδου και κοινοποιηθέντος στο Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας κο Παυλάτο και στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Κ.

α) Ζητάμε άμεση προμήθεια και επάρκεια υγειονομικού προστατευτικού υλικού Μ.Α.Π ( στολές, μάσκες υψηλής προστασίας, γάντια κ.α).Οικονομία στα υλικά σημαίνει οικονομία στη ζωή μας και στις ανάγκες μας. Δεν είμαστε αναλώσιμοι, δεν είμαστε για μια μέρα.

β) Το test ελέγχου του κορωνοϊού να γίνεται σε όλους τους υγειονομικούς. Σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και καθαρίστριες ώστε να προστατευθούμε εμείς,οι οικογένειές μας, οι ασθενείς και οι πολίτες.

γ) Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να συμπορευτούν με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για να κρατηθεί αυτό όρθιο και για να επιστραφεί ο εξοπλισμός της ΜΕΘ που τώρα περισσότερο από ποτέ υπάρχει επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει.

Αυτά είναι μέτρα που πρέπει να ληφθούν αν θέλει η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει την προσφορά των υγειονομικών και όχι τα χειροκροτήματα, οι καφέδες, τα έκτακτα φιλοδωρήματα και η αγωνιώδης αναζήτηση δωρεών από εταιρείες.

Τέλος ζητάμε όπως και οι συμπολίτες μας ξεκάθαρη ενημέρωση για την πορεία των εξελίξεων γιατί η έλλειψη ενημέρωσης και η ασάφεια ανησυχούν και προβληματίζουν επιπλέον τους κατοίκους του νησιού μας."

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις