Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πατρινός αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό: "Θα ζήσουμε έναν σκληρό Απρίλη"

Ο Πατρινός αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ  για το...

Η κορύφωση αναμένεται την Μεγάλη εβδομάδα είπε ο καθηγητής Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Θα ζήσουμε ένα σκληρό Απρίλη, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι αυτό. Να αναλάβουμε την ατομική μας ευθύνη, να δείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη. Με ατομική ευθύνη πρέπει να πορευτούμε στη δύσκολη αυτή περίοδο που θα περάσουμε», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μιλώντας στο Mega. Ο Πατρινός Παθολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, με εξειδίκευση στις λοιμώξεις στα νοσοκομεία St George's και St Thomas' του Λονδίνου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Χρονικά και επιδημιολογικά είμαστε πίσω από χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Ευχή μας να μην ζήσουμε τέτοιες εικόνες. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αλλάξουμε τον ρυθμό αναπαραγωγής του ιού. Αυτή τη στιγμή, ο κάθε θετικός μολύνει τρεις ακόμη, αυτό προσπαθούμε να αντιστρέψουμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το πότε περιμένουμε την κορύφωση της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε ότι «είναι πιθανό αυτό να γίνει κοντά στην Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά θα το δούμε στην πράξη». «Θέλουμε όσο γίνεται λιγότερα κρούσματα», πρόσθεσε.

Σε ερώτημα αναφορικά με τα πόσα κρούσματα μπορεί να αντέξει η Ελλάδα, και το τι θα γίνει αν φτάσουμε τις πέντε χιλιάδες κρούσματα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε ότι «νομίζω ότι κάτι τέτοιο το αντέχουμε. Για να το αντέξουμε όμως, χρειάζεται μέγιστος βαθμός ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Αν ο καθένας είναι προσεχτικός και δεν διασπαρεί ο ιός, θα γυρίσουμε σύντομα στην κανονικότητά μας».

«Είναι συνθήκες πολέμου αυτές. Σε συνθήκες πολέμου δύσκολα μιλάμε με όρους κανονικότητας. Οι ελλείψεις είναι σε διεθνές επίπεδο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σε ό,τι μας αφορά να καλυφθούμε. Χρειάζεται και μία συγκαταβατικότητα», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

«Υπάρχει έλλειψη σε προστατευτικό εξοπλισμό, που καλύπτεται με ευρεσιτεχνίες. Επίσης, υπάρχει ένδυα αντιδραστηρίων διεθνώς, που πιστεύω ότι θα καλυφθεί», κατέληξε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις