Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Χίλαρι Κλίντον παρέστη στο Φεστιβάλ του Βερολίνου

Η Χίλαρι Κλίντον παρέστη στο Φεστιβάλ το...

Με μία ταινία που εξηγεί με έξυπνο τρόπο γιατί θεωρείται τόσο…μισητή

Το «Hillary» της Νανέτ Μπέρνστιν δεν έφερε απλά την Χίλαρι Κλίντον (είχε διεκδικήσει και την Προεδρία των ΗΠΑ ως επικεφαλής υποψήφια των Δημοκρατικών αλλά ηττήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ), στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, την Berlinale αλλά, έκανε και κάτι ακατόρθωτο: ξύπνησε ένα φεστιβάλ που φέτος μοιάζει σαν να είχε πέσει σε λήθαργο.

To «Hillary» της Νανέτ Μπέρνστιν, ένα ντοκιμαντέρ σε 4 μέρη (παραγωγής Hulu) για τη ζωή και το έργο της Χίλαρι Κλίντον, προβλήθηκε στο ειδικό τμήμα «Berlinale Series» του 70ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη.

Το flix.gr όπως αναφέρει, πήγε στο Haus der Berliner Festspiele από πολιτική περιέργεια, αλλά χωρίς ιδιαίτερη συμπάθεια για το πρόσωπο που ήθελε να μάς επανασυστήσει το ντοκιμαντέρ. Είχαμε (κι έχουμε) σαφείς αντιρρήσεις για την πολιτική της Κλίντον, όπως και για την ευθύνη του δημοκρατικού κόμματος που πρότεινε εκείνη, μία τόσο αντιπαθή πολιτικό, κι όχι τον Μπέρνι Σάντερς απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ξέραμε όλες τις κατηγορίες (το τσιράκι της Γουόλ Στριτ, την εξωτερική της πολιτική). Προσπεράσαμε τις ουρές των θαυμαστών που περίμεναν ένα αυτόγραφο στο κόκκινο χαλί, αλλά και των διαδηλωτών που την κατηγορούν για πολιτικά σκάνδαλα, και καθίσαμε στην καρέκλα μας με τις άμυνες και το φρύδι σηκωμένο. 5 ώρες μετά είχαμε καταλάβει και πολλά άλλα πράγματα. Όχι τόσο για τη Χίλαρι Κλίντον, όσο και για τους εαυτούς μας, την πολιτική ανωριμότητα, την ημιμάθεια, και, φυσικά, τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό. Η Κλίντον είναι πολιτικός μίας από τις μεγαλύτερες υπερδυνάμεις του κόσμου. Φυσικά και δεν είναι τα χέρια της καθαρά, όμως δεν είναι περισσότερο βρώμικα από του Μπαράκ Ομπάμα που λατρεύτηκε ως rock star - ως ένας εμβληματικός, δίκαιος, σοσιαλιστής Προέδρος των Η.Π.Α.

Η Νανέτ Μπέρνστιν (συνσκηνοθέτις του επίσης εξαιρετικού «The Kid Stays in the Picture» για τον Ρόμπερτ Εβανς) χρειάστηκε 4.5 ώρες να εξηγήσει γιατί η Χίλαρι Κλίντον είναι τόσο μισητή, αλλά το έκανε πανέξυπνα, συναρπαστικά και συγκινητικά στο φιλμ «Hillary». Γιατί, τελικά, δεν συνέθεσε μόνο ένα πορτρέτο μίας γυναίκας πολιτικού αλλά έκανε κάτι πολύ ευρύτερο, μία καυστική, εμπεριστατωμένη παρατήρηση για την πορεία των γυναικών στη σύγχρονη Ιστορία.

Το 70ο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την 1η Μαρτίου 2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight