Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κόπηκε η σοκολατοκαρναβαλόπιτα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Κόπηκε η σοκολατοκαρναβαλόπιτα! ΦΩΤΟ

Το μεσημέρι του Σαββάτου

Στη γεμάτη αίθοσα της Αγοράς Αργύρη, το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου, έγινε η κοπή της σοκολατοκαρναβαλόπιτας από τους συλλόγους  σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες» λειτούργησε σαν μαγνήτης που προσέλκυσε πλήθος Πατρινών.

Η κεφάτη γιορτινή καρναβαλική ατμόσφαιρα ήταν αναμενόμενη αφού οι πολυάριθμοι φίλοι της σοκολάτας και του Πατρινού Καρναβαλιού δεν μπορούσαν να απουσιάζουν από το καθιερωμένο κάλεσμα των σοκολατοριχτών που συνδέονται αναπόσπαστα με το παραδοσιακό και αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Στην καθιερωμένη εκδήλωση, που αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς ετήσιες κοπές πίτας και πραγματοποιήθηκε μέσα στον πυρετό των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ακριβώς μια εβδομάδα πριν την κορύφωση του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Πατρινού Καρναβαλιού, ρίχτηκαν οι σοκολάτες και έγινε ο απαραίτητος σοκολατοπόλεμος, έθιμο πατρινό και ακαταμάχητο. Οι πρόεδροι των πέντε συλλόγων επιδόθηκαν σε σοκολατορίψεις μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα γενικής ευθυμίας και ανταλλαγής θερμών ευχών.

Παρόντες ήταν ο Βοηθός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας και το μέλος του ΔΣ της Κοινωφελούς Κωνσταντίνος Δραγώτης και βεβαίως η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 Μαρία Κυριακοπούλου με ξεχωριστό καρναβαλοένδυμα σε αποκριάτικη εγρήγορση.

Τη μουσική καρναβαλική νότα αποτύπωσε η Δημοτική Μουσική υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χρήστου Λούκα παιανίζοντας αποκριάτικα τραγούδια και καρναβαλικούς σκοπούς.

Ήταν μια εκδήλωση με όλα τα χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού, απόλυτα ταιριαστή στο εορταστικό κλίμα των ημερών και αντάξια της προσφοράς των σωματείων των σοκολατοριχτών που προχωρούν ακάθεκτοι για τα επόμενα καρναβαλικά ραντεβού με πρώτο τη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών το πρωί της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου. Οι σοκολάτες γλύκαναν τους παρευρισκόμενους που πήραν μια μικρή πρόγευση του τι θα επακολουθήσει από τη δράση των σοκολατοριχτών στις επόμενες μέρες της κλιμάκωσης του κεφιού και της απογείωσης της καρναβαλικής διάθεσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις