Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στη συνάντηση περιφερειαρχών με Γ. Παπακωνσταντίνου ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου

Στη συνάντηση περιφερειαρχών με Γ. Παπακ...

Την ερχόμενη Παρασευή στο Υπυοργείο Οικονομικών

Με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα συναντηθούν την Παρασκευή στις 9 το πρωί οι περιφερειάρχες της χώρας. Στη συνάντηση, στην οποία θα μετάσχει και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, θα συζητηθεί  το πλαίσιο οικονομικής ενίσχυσης  των Περιφερειών.

Εκτός αυτού, ο  κ. Σπύρου, έχει προγραμματίσει να θέσει στον κ. Παπακωνσταντίνου θέματα που αφορούν αποκλειστικά τα Ιόνια Νησιά, όπως η μείωση του Φ.Π.Α., ενώ σκοπεύει ν' αναδείξει τις ιδιαιτερότητες των νησιών και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής τους. Επίσης, θα θέσει και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών και την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης.

Επικοινωνία με Μαγκριώτη για τα φράγματα

Τηλεφωνική επικοινωνία  με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη, είχε σήμερα ο περιφερειάρχης, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για το θέμα των φραγμάτων, καθώς, σύμφωνα με τη βουλευτή Κέρκυρας, Άντζελα Γκερέκου, αναμένεται σύντομα στην Κέρκυρα ο Υπουργός Υποδομών, κ. Χρυσοχοϊδης για να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της προσπάθειας ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ και την άμεση δημοπράτησή του.

Σύμφωνα με τον  κ. Σπύρου, ο Γιάννης Μαγκριώτης τον  διαβεβαίωσε ότι το έργο των φραγμάτων  θα προχωρήσει, καθώς οι επιφυλάξεις  της Ε.Ε. είναι ζήτημα χρόνου να αρθούν. Οι επιφυλάξεις εστιάζονται στο  αν επαρκεί ο χρόνος περαίωσης  του έργου, καθώς έχει μείνει πολύ λίγος μέχρι το τέλος του 2013 που - κανονικά - λήγει το τρέχον ΕΣΠΑ, ενώ οι εργασίες που πρέπει να γίνουν για ένα τόσο μεγάλο έργο είναι πολλές.

"Χάσαμε", είπε ο κ. Σπύρου, "ένα σημαντικό οκτάμηνο με τις εκκρεμότητες και τις αναγκαίες τροποποιήσεις που έπρεπε να γίνουν, ελπίζουμε, όμως", πρόσθεσε, «να καταφέρουμε να γίνει το τόσο σημαντικό έργο για την Κέρκυρα και τους Παξούς, που όχι μόνο θα επιλύσει το υδρευτικό πρόβλημα αλλά θα ενισχύσει και την τοπική οικονομία".

Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ

Συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου να εξετάσει την πορεία μελετών αλλά και έργων είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο περιφερειάρχης, με στόχο, όπως είπε, να παρακολουθεί στενά το πρόγραμμα και να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Με Ζώη στην Αθήνα

Με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Χρήστο Ζώη, θα έχει συνάντηση αύριο το απόγευμα ο περιφερειάρχης, καθώς αρκετά θέματα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Ειδικότερα, ένα από τα βασικά αιτήματα όλων των  περιφερειαρχών είναι τα Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Συστήθηκαν στην έδρα κάθε κρατικής περιφέρειας και  περιέρχονται στους νέους δευτεροβάθμιους  ΟΤΑ από 1-7-2010, ενώ το αίτημα της  Ένωσης Περιφερειών είναι να γίνει η τοποθέτηση των Περιφερειαρχών στη θέση Προέδρου των Ταμείων, σε χρόνο νωρίτερο της 1ης Ιουλίου του τρέχ. έτους, για να βοηθήσει στην καλύτερη προετοιμασία αυτών για την αποδοτικότερη και εύρυθμη λειτουργία τους κατά τον παραπάνω χρόνο.

 

Συνεργασία με τον πρύτανη του Ι.Π.

Τα προβλήματα που απασχολούν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αλλά και γενικότερα οι αλλαγές που ετοιμάζονται στο χώρο των ΑΕΙ από το Υπουργείο Παιδείας, ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας που είχαν ο περιφερειάρχης και ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Τσουγκαράκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις