Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Παραμένουμε όμορφες, όσο κι αν ο χρόνος κυλά... Υπάρχει τρόπος!

Παραμένουμε όμορφες, όσο κι αν ο χρόνος ...

Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα μας αλλάζει και μαζί αλλάζουν οι ανάγκες του

Για την καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας, αλλά και για τις θεραπείες που μπορούμε να κάνουμε στο Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής και Δερματολογίας «Filokalia», ανάλογα με την ηλικία και τα προβλήματά της, μας μίλησε η διακεκριμένη δερματολόγος κ. Όλγα Λαζάρου, η οποία μας τόνισε πως η  σωστή καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας είναι απαραίτητη αν θέλουμε να έχουμε ένα λαμπερό υγιές δέρμα χωρία ατέλειες. Αυτή θα πρέπει να γίνεται καθημερινά με ειδικά προϊόντα περιποίησης που θα συστήσει ο δερματολόγος αφού εκτιμήσει πρώτα την επιδερμίδα και τις ανάγκες της. Η φροντίδα αυτή μπορεί να συμπληρώνεται από εξειδικευμένες θεραπείες στο ιατρείο που θα αντιμετωπίζουν ειδικές ή μεγαλύτερες ανάγκες ή θα ενισχύουν και θα διατηρούν την σωστή υγιή εικόνα της επιδερμίδας μας.

            Στην εφηβεία εμφανίζεται συχνά λιπαρότητα που μπορεί να συνοδεύεται από σπυράκια και μαύρα στίγματα. Καθημερινά χρειάζεται πλύσιμο με ειδικό υγρό καθαριστικό που θα πρέπει να περιέχει απολεπιστικούς παράγοντες. Το πρωί χρησιμοποιείται ενυδατικός ορός και το βράδυ κρέμα που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και αποφράσει τους πόρους. Καλό θα είναι να μην χρησιμοποιείται make –up αλλά κρέμα με χρώμα που να έχει σμυγματορρυθμιστική και αντιφαγεσωρική δράση.

            Εάν υπάρχει ακμή, επειδή η φαρμακευτική αγωγή από το στόμα αντενδείκνυται μπορεί να γίνει στο ιατρείο μια σειρά φωτοδυναμικών θεραπειών. Ειδικές κρέμες εφαρμόζονται στο πρόσωπο που περιέχουν ουσίες οι οποίες ενεργοποιούνται από το φως. Το φως εκπέμπεται από μάσκες LED που τοποθετούνται στο πρόσωπο για 20 – 40 min. Συνήθως 3-4 συνεδρίες μία κάθε 15 ημέρες αρκούν για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Βελτιώνει αρκετά και τις ουλές της ακμής. Η αγωγή συνεχίζεται στο σπίτι με ειδική κρέμα για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

 Μεταξύ 20 και 30 το δέρμα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα.  Μιας και η γήρανση όμως ξεκινάει ήδη από τα 25 μία καθημερινή ελαφριά κρέμα το πρωί και μία αντιοξειδωτική το βράδυ θα προσφέρουν υγρασία και θα την προστατέψουν από την φθορά. Εάν εργαζόμαστε πολλές ώρες σε υπολογιστή χρειάζεται αντηλιακό και τον χειμώνα το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι απαραίτητο το καλοκαίρι. Το αντηλιακό θα πρέπει να έχει λεπτόρευστη υφή. Για τον χειμώνα  ή για την πρωινή εργασία υπάρχουν πολύ καλές ενυδατικές κρέμες με δείκτη προστασίας. Ειδικές μεσοθεραπείες ενυδάτωσης μπορούν να γίνουν στο ιατρείο με ενυδατικούς παράγοντες και βιταμίνες. Για τα σκασμένα χείλη ειδικά τον χειμώνα στο Filokalia εφαρμόζονται ειδικά booster χειλιών για νέες κοπέλες για ζουμερά χείλη χωρίς σκασίματα.  Peeling ενυδάτωσης και λάμψης που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα καθαρίζουν τους φαγέσωρες και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου μπορούν να γίνουν σ΄ αυτή την ηλικία.

 Ανοικτοί πόροι, ευρυαγγείες, και δυσχρωμίες διορθώνονται εντυπωσιακά με το V-beam laser. Είναι laser χρωστικής μοναδικό στην δυτική Ελλάδα που συσφίγγει πόρους σε 2 συνεδρίες που είναι αδύνατον να συμβεί με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία. Είναι εύκολες για τον ασθενή θεραπείες χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Εάν υπάρχουν ουλές ακμής είναι η κατάλληλη ηλικία να αντιμετωπισθούν. «Παντρεύουμε»  τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες CO2 fractional και microneedling με ραδιοσυχνότητες με παραδοσιακές δοκιμασμένες μεθόδους που έρχονται να συμπληρώσουν η μία την άλλη  για ακόμη καλύτερα, μόνιμα αποτελέσματα.

Για τους μαύρους κύκλους που αρχίζουν να ενοχλούν, ο συνδυασμός θεραπειών θα δώσει και εδώ τη λύση. Πρώτα εκτιμούμε την αιτία των μαύρων κύκλων και στην συνέχεια συνδυάζουμε Carboxy , ειδικά peelings ματιών και μεσοθεραπείες ματιών με λευκαντικά συστατικά.

Μεταξύ 30 και 40 μικρές ρυτίδες αρχίζουν σιγά - σιγά να εμφανίζονται. Στην καθημερινή μας περιποίηση ενισχύουμε την ενυδάτωση πρωί. Επιπλέον αντηλιακό με ή χωρίς χρώμα χειμώνα καλοκαίρι. Το βράδυ ειδική κρέμα με βιταμίνη Α . Είμαστε στην ηλικία των βιολογικών θεραπειών που βοηθούν το δέρμα να αποκαταστήσει μόνο του τις φθορές. Στο Filokalia εφαρμόζουμε ειδικές μεσοθεραπείες με βιομιμητικά πεπτίδια σε συνδυασμό με PRP για να καταπολεμήσουμε και να «γεμίσουμε» λεπτές αρχόμενες ρυτίδες. Σ΄αυτή την ηλικία ίσως παρουσιαστούν πανάδες και δυσχρωμίες στο πρόσωπο ειδικά μετά από κάποια εγκυμοσύνη. Στο κέντρο Ιατρικής Αισθητικής Filokalia αφού εκτιμηθεί με ειδική ψηφιακή τεχνολογία το βάθος της πανάδας καθώς και η αιτία της εφαρμόζονται εξατομικευμένα πρωτόκολλα που ανάλογα με την περίπτωση περιλαμβάνουν peeling τρανεξαμικού, V-beam laser, fractional CO2 laser, pixel erbium laser, θεραπείες με βιομιμητικά πεπτίδια λεύκανσης. Η θεραπεία συνεχίζεται στο σπίτι για διατήρηση των αποτελεσμάτων με ειδικούς ορούς. Κάθε ορός είναι ξεχωριστός για κάθε πελάτη. Οι πρώτες ύλες έρχονται από την Γαλλία και για κάθε πιθανό συνδυασμό υπάρχει έγκριση από την ευρωπαϊκή κοινότητα. Γενικά προτιμούμε για τις πανάδες οι οροί ή οι κρέμες να κάνουν λεύκανση τον χειμώνα ενώ το καλοκαίρι περιέχουν αντιοξειδωτικούς και άλλους παράγοντες που ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας στον ήλιο.

Η τέταρτη δεκαετία είναι η δεκαετία του Botox  και των Fillers. Το Botox σήμερα γίνεται σε όλο το πρόσωπο και στο λαιμό καθώς και στις ρυτίδες καπνιστού. Τα Fillers χρησιμοποιούνται για να δώσουν όγκο στο πρόσωπο που σιγά – σιγά αρχίζει να χάνεται, να γεμίσουν ρυτίδες και να διορθώσουν το περίγραμμα. Το καλύτερο Filler γι΄ αυτή την ηλικία  είναι το υαλουρονικό οξύ. Χρησιμοποιούμε υαλουρονικό με διαφορετικό μοριακό βάρος, ανάλογα με το βάθος και την θέση της ρυτίδας και της χαλάρωσης. Ένα καλό υαλουρονικό διορθώνει χωρίς να παραμορφώνει, δεν μεταναστεύει, είναι βιοσυμβατό και βιοδιασπώμενο, δένει φυσικά με τους ιστούς του δέρματος, δεν διακρίνεται με τις κινήσεις του προσώπου και διαρκεί 1,5 με 2 χρόνια. Προσοχή στα φθηνά υαλουρονικά, γιατί συχνά είναι επικίνδυνα κάνουν αλλεργικές αντιδράσεις και δεν διαρκούν. Για αυτούς που είναι αλλεργικοί στο υαλουρονικό υπάρχει το Algeness που είναι filler που προέρχεται από κόκκινα φύκια. Δεν έχει πρωτεϊνικό φορτίο γι’ αυτό δεν κάνει αλλεργίες. Διαρκεί ένα χρόνο.  Όσον αφορά  την καθημερινή φροντίδα αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει πρωινή κρέμα με βιταμίνη E, A ή C, βραδινή με ρετινόλη και το καθαριστικό θα πρέπει να είναι πιο ήπιο, γιατί η επιδερμίδα γίνεται σιγά – σιγά πιο ξερή. Καλό είναι να προστεθεί ειδική κρέμα ματιών που περιέχει πεπτίδια τα οποία έχουν δράση botox και καταπολεμούν τις ρυτίδες στο πόδι της χήνας. Λάμψη στην επιδερμίδα μπορούμε να δώσουμε με Revitalizing peelings ή γι’ αυτές που μπορούν να διαθέσουν 1 -2 ημέρες αποχής από τις υποχρεώσεις τους,  Pixel laser για απομάκρυνση των επιφανειακών στιβάδων και διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου. Γι΄αυτές που λατρεύουν τις φυσικές μη παρεμβατικές θεραπείες και την σταδιακή διόρθωση υπάρχει το καταπληκτικό Venus Legacy το μοναδικό ιατρικό μηχάνημα σύσφιξης με έγκριση από το FDA Αμερικής. Συσφίγγει θεαματικά το περίγραμμα ενώ αν συνδυαστεί με Intracel διορθώνονται και οι λεπτές ρυτίδες και η υφή.

Η κλιμακτήριος και η εμμηνόπαυση είναι ηλικία ορόσημο για μία γυναίκα. Η περίοδος σταματά, ελαττώνονται τα οιστρογόνα και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας διαφοροποιούνται ριζικά. Δυναμώνουμε την ενυδάτωση ιδίως τον χειμώνα και χρησιμοποιούμε κρέμες υπερενυδατικές πλούσιες σε βιταμίνες και αντιγηραντικούς παράγοντες. Το αντηλιακό γίνεται πιο ενυδατικό ιδίως τον χειμώνα ενώ υπάρχουν και D-like αντηλιακά που αντικαθιστούν φθορές που προκαλεί πιθανή έλλειψη βιταμίνης D στο δέρμα. Το βράδυ ενισχύουμε την πυκνότητα της ρετινόλης.

Στο ιατρείο είναι απαραίτητο το ειδικό booster 2-3 φορές το χρόνο που προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη. Σαν Filler εάν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάποιες πιο βαθιές ρυτίδες προτιμούμε Ellance, γιατί εκτός από το ότι γεμίζει τις ρυτίδες, προκαλεί παραγωγή κολλαγόνου διορθώνοντας ταυτόχρονα και την υφή με τις ψιλές ρυτίδες. Εάν η χαλάρωση είναι μεγαλύτερη την διορθώνουμε με νήματα ανάρτησης, νήματα δηλαδή με κώνους ή αγκιστράκια στην επιφάνειά τους. Καλό είναι να περιέχουν τα ίδια τα νήματα διεγέρτες κολλαγόνου ή υαλουρονικό για να βελτιώνεται πολύ και η ποιότητα της επιδερμίδας.

Τέλος σε εντονότερη φθορά εφαρμόζουμε το ειδικό peeling φαινόλης που είναι μαζί με το Venus Legacy η ναυαρχίδα των θεραπειών της Filokalia γυρίζοντας κυριολεκτικά το ρολόι του χρόνου πίσω για 20 χρόνια κάνοντας ένα Lifting χωρίς νυστέρι! Εναλλακτικά γι’ αυτές που δεν μπορούν να μείνουν σπίτι εφαρμόζουμε θεραπείες Βιοδιέγερσης ή Bionutrilifting που ανορθώνουν το πρόσωπο και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Ειδικά ιχνοστοιχεία, πεπτίδια και βιταμίνες διορθώνουν τις πολύ λεπτές ρυτίδες και δίνουν λάμψη.

Ο χρόνος κυλά και όλοι μας αλλάζουμε στο διάβα του καθώς και το δέρμα μας και αναπόφευκτα και η εικόνα μας.  Είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργούμε τον εαυτό μας και εσωτερικά να βελτιωνόμαστε μέσα από την αυτογνωσία και την αποδοχή και να δημιουργούμε σιγά – σιγά μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα που θα αντισταθμίζει τις εξωτερικές φθορές και θα μας οδηγεί στο να αγαπάμε και να φροντίζουμε σωστά τον εαυτό μας.

Info

Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής και Δερματολογίας Filokalia

Διεύθυνση: Κορίνθου 210-212

Τηλέφωνο: 2610.275017

Email: [email protected]

Facebook: Olga Lazarou - Dermatologist

Instagram: lazarouolga

filokaliabylazarou.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being