Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H μονάδα εξωσωματικής στο Ρίον αποδίδει καρπούς: Τον Αύγουστο τα πρώτα μωρά

φωτό αρχείου pixabay.com

φωτό αρχείου pixabay.com

Οι πρώτες εγκυμοσύνες μέσω της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο ΠΓΝΠ είναι γεγονός

Τα πρώτα μωρά στην Πάτρα που θα γεννηθούν με εξωσωματική γονιμοποίηση και τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μέσω της αντίστοιχης Μονάδας που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, θα έρθουν στον κόσμο τον Αύγουστο.

Η έναρξη της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο νοσοκομείο του Ρίου ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε λίγο καιρό ζευγάρια από τη Δυτική Ελλάδα θα κρατήσουν στην αγκαλιά τους το πρώτο τους παιδί.

Την είδηση έκανε γνωστή ο καθηγητής Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας Νεοκλής Γεωργόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για το "Ενδόραμα '19" που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στις 24 και 25 Ιανουαρίου. 

 

Η ανακοίνωση της λειτουργίας της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής είχε γίνει από τη  διοικήτρια του ΠΓΝΠ Παναγούλα Μαμμή, μαζί με το επιστημονικό δυναμικό της Μονάδας, τον καθηγητή Γυναικολογίας Γεώργιο Αντωνάκη, τον αναπληρωτή καθηγητή Γυναικολογίας Απόστολο Καπώνη, τον καθηγητή Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας Νεοκλή Γεωργόπουλο, την κλινική εμβρυολόγο δρ. Μαρία Κεραμιδά, αλλά και τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο.

Τα υπογόνιμα ζευγάρια αποκτούν έναν σύμμαχο μέσω της  Μονάδας που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας,  μετά από 15 χρόνια συστηματικών προσπαθειών. Στο πλαίσιο της Μονάδας θα παρέχεται η δυνατότητα σπερματέγχυσης, κλασικής εξωσωματικής γονιμοποίησης καθώς και μικρογονιμοποίησης και κατάψυξης ωαρίων.

Η μονάδα διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα ενώ το δημόσιο κατέβαλε για τη λειτουργία της μονάδας κάτι παραπάνω από 400.000 ευρώ. Από την άλλη, η λειτουργία της δεν θα είναι κοστοβόρα ενώ υπολογίζεται ότι θα φέρνει έσοδα 20.000 ευρώ τον χρόνο στο νοσοκομείο.

Τα ζευγάρια θα πρέπει να απευθύνονται στο νοσοκομείο και να κλείνουν ραντεβού στο τηλ. 2611100281. Το κόστος καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους. Το ίδιο ισχύει και για τους ανασφάλιστους που έχουν ΑΜΚΑ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις