Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, στην Πάτρα τον Φεβρουάριο

Αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικ...

Η σχετική πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων & του Πολιτιστικού Οργανισμού είχε ληφθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2019

O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με τον Εθνικό κέντρο Αιμοδοσίας,  τις μονάδες αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο και του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», και την  οικογένεια του εκλιπόντος συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, διοργανώνει  αιμοδοσία, στη μνήμη του αγαπητού και καταξιωμένου Πατρινού μουσικοσυνθέτη και καλεί τους συνδημότες να πάρουν ενεργά μέρος.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4, 5 και 8 Φεβρουαρίου 2020, στην πλατεία Γεωργίου Α’ από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του ΠΠΝΠ. Παράλληλα από τη Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»  την  Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ, αιμοδοσία στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών - Περιχώρων και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων και του Πολιτιστικού Οργανισμού για συλλογή αίματος, γίνεται στο πλαίσιο και της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως στις 29 Δεκεμβρίου 2019, αμέσως με το άγγελμα της απώλειας του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη.

Ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος στην τελευταία του ανάρτηση, λίγο πριν το θάνατό του, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε μεταγγίσεις αίματος είχε αναφέρει τα εξής: «Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο, χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος , να δώσετε αίμα για κάποιον που έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».

O Θάνος Μικρούτσικος μέσα από αυτή την ανάρτηση περιέλαβε και συγχρόνως περιγράφει την καθημερινή αγωνία και τη δοκιμασία χιλιάδων συνανθρώπων μας. Ανθρώπων της διπλανής πόρτας . Ανθρώπων που δίνουν τον αγώνα για τη ζωή.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, με αφετηρία και την επιθυμία του Θάνου Μικρούτσικου, του Θάνου της Πάτρας, του πολιτισμού και της δημιουργίας, φιλοδοξεί να καθιερώσει  κάθε χρόνο σε συγκεκριμένη ημερομηνία, τη συγκέντρωση αίματος. Φέτος είναι μόνο η αρχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις