Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Και τη νύχτα οι έλεγχοι- Έγραψαν θαμώνα, κατάσχεσαν τσιγάρα

Και τη νύχτα οι έλεγχοι- Έγραψαν θαμώνα,...

Σε νυχτερινά καταστήματα

Συνεχείς και καθ’όλη τη διάρκεια του 24ώρου είναι πλέον οι έλεγχοι των κλιμακίων του Υγειονομικού για το κάπνισμα, στην Πάτρα. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ζητούν την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικά κατά τις βραδινές στους εξορμήσεις στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Οι έλεγχοι δεν ατόνησαν ούτε κατά την εορταστική περίοδο, τουναντίον μάλιστα εντάθηκαν καθώς τα μαγαζιά ήταν γεμάτα και η ανάγκη για «επιτήρηση» ήταν αυξημένη. Στην πλειοψηφία τους τα καταστήματα της Πάτρας δείχνουν να έχουν συμμορφωθεί στον αντικαπνιστικό νόμο. Ειδικά τα εστιατόρια φαίνεται σχεδόν στο σύνολό τους να απαιτούν από τους πελάτες τους να μην καπνίζουν.

Επίσης πολλή σοβαρή προσπάθεια έχει γίνει και στις καφετέριες ωστόσο δεν λείπουν κι εκείνοι οι ιδιοκτήτες που βάζουν «νερό στο κρασί» του και «ανέχονται» τους θεριακλήδες πελάτες τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα το οποίο αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το thebest.gr για καφετέρια εκτός κέντρου όπου η «έφοδος» του κλιμακίου της Περιφέρειας έβγαλε «λαβράκια».

Αρκετοί από τους θαμώνες κάπνιζαν, το μαγαζί «έφαγε» πρόστιμα, όμως τα μέλη του κλιμακίου έδειξαν επιείκεια με τους καπνίζοντες τους οποίους προειδοποίησαν χωρίς να τους κόψουν πρόστιμο. Πιο δύσκολα όμως φαίνεται να είναι τα πράγματα με τα νυχτερινά καταστήματα της Πάτρας, καθώς σε κλαμπ και μαγαζιά με ζωντανή μουσική η ανοχή των ιδιοκτητών είναι μεγαλύτερη και ο καπνίζοντες είναι αρκετοί περισσότεροι.

Και σε αυτές τα μαγαζιά όμως οι έλεγχοι είναι συνεχείς. Μάλιστα το περασμένο Σάββατο μικτό κλιμάκιο Υγειονομικού και Αστυνομίας βγήκε «παγανιά» προκαλώντας αναστάτωση στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έπεσαν και πρόστιμα καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις το φαινόμενο ήταν σε έκταση με αρκετούς θαμώνες να το έχουν «φουντώσει».

Σε μια τουλάχιστον περίπτωση το κλιμάκιο έγραψε το μαγαζί, έριξε πρόστιμο σε κοπέλα που «συνελήφθη» να καπνίζει, ενώ προχώρησε ακόμα και στην «κατάσχεση» τσιγάρων από άλλο πελάτη. Στο μαγαζί προκλήθηκε αναστάτωση, οι εργαζόμενοι έτρεχαν να σβήσουν και τα τσιγάρα των υπολοίπων, ενώ στην συνέχεια αρκετοί άρχισαν να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν.

Ωστόσο κάμποση ώρα αφού έφυγε το κλιμάκιο, ορισμένοι το «φούντωσαν» και πάλι. Εκ μέρους της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας επισημαίνουν ότι ο βαθμός συμμόρφωσης ανεβαίνει καθημερινά και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί μέχρι να εμπεδωθεί πλήρως η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιου χώρους συνάθροισης κοινού.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις