Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τον απήγαγαν και τον «φυλάκισαν» γυμνό - Οι ποινές του δικαστηρίου της Πάτρας

Τον απήγαγαν και τον «φυλάκισαν» γυμνό -...

Εκδικάστηκε χθες η υπόθεση απαγωγής αλλοδαπού από δύο αδέλφια

Σε κάθειρξη πέντε ετών καταδικάστηκαν χθες, σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, δύο αδέλφια υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι τον Απρίλιο του 2013 είχαν αρπάξει από την Νέα Μανωλάδα, έναν ανήλικο Πακιστανό και τον είχαν οδηγήσει με την βία στο κατάλυμά τους, στην Κάτω Αχαΐα, με σκοπό να ζητήσουν λύτρα.
Η δίκη έγινε χθες, αλλά, χωρίς την παρουσία του θύματος, το οποίο ως παράνομος μετανάστης έχει πλέον εξαφανιστεί, ωστόσο, στο δικαστήριο διαβάστηκε η κατάθεσή του, στην οποία περιέγραφε τη νύχτα τρόμου, που είχε ζήσει στα χέρια των δύο απαγωγέων του.


Να σημειωθεί ότι, στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας, τα περιστατικά αρπαγής μεταξύ παράνομων μεταναστών, από την περιοχή του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές, είναι συνηθισμένα, και κάποιες φορές έχουν καταλήξει σε τραγικά αποτέλεσματα, με την απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Ο νεαρός εξιστορούσε, πως μετά από ένα μεγάλο ταξίδι από το Πακιστάν, είχε φτάσει με φορτηγό στη Νέα Μανωλάδα, όπου εργαζόταν με άλλους ομοεθνείς του, σε καλλιέργειες της περιοχής.
Μια ημέρα, έπεσε θύμα απαγωγής από τους δύο δράστες, οι οποίο τον έβαλαν με την βία στο αυτοκίνητό τους, και τον οδήγησαν στο κατάλυμά τους, στην είσοδο της Κάτω Αχαΐας.
Εκεί, με απειλές ότι θα τον βίαζαν ή θα τον σκότωναν, προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τηλεφωνήσει στους γονείς του, για να πληρώσουν λύτρα 5.000 ευρώ και να τον απελευθερώσουν.
Μάλιστα, για να τον αποτρέψουν από οποιαδήποτε προσπάθεια διαφυγής, τον είχαν κλειδώσει εντελώς γυμνό στην καλύβα, παίρνοντας τα ρούχα και τα παπούτσια του, ενώ τον απειλούσαν με ένα μαχαίρι ότι θα τον σκότωναν.


Ο ανήλικος, με πρόφαση ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα, που βρισκόταν εκτός καταλύματος, κατάφερε να διαφύγει μέσα στη νύχτα, τρέχοντας ολόγυμνος και ξυπόλητος στους δρόμους.
Για καλή του τύχη, κάποια στιγμή, όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, βρήκε ένα ρούχο και το τύλιξε γύρω του σαν φούστα, ενώ μια παρέα ατόμων που τον συνάντησε στον δρόμο, τον οδήγησε στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας, όπου του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες.
Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας και ένας αστυνομικός, που είχε μεταβεί στο Κέντρο Υγείας, καθώς ο ανήλικος Πακιστανός ζητούσε βοήθεια και προστασία. Οπως είπε, τον είδε ντυμένο με γυναικεία ρούχα, ενώ στις αρχικές καταθέσεις του, είπε ότι οι δύο δράστες απειλούσαν να τον βιάσουν και να τον σκοτώσουν.
Οι δύο δράστες συνελήφθησαν, ενώ η ιατροδικαστική έκθεση, δεν έδειξε ίχνη παρά φύσιν βιασμού του ανηλίκου, όμως ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένος και φοβισμένος, ενώ είχε και κάποιες εκδορές στα γόνατα.
Οι κατηγορούμενοι, στην απολογία τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί, και είπαν στο δικαστήριο ότι ο ανήλικος τους είχε ακολουθήσει με τη θέλησή του, στο κατάλυμά τους, επειδή του είχαν προσφέρει εργασία, για να ξεπληρώσει μια οφειλή 350 ευρώ του αδελφού του προς αυτούς. Τα δύο αδέλφια υποστήριξαν ότι την επίμαχη νύχτα, έφαγαν και έπεσαν να κοιμηθούν, διαψεύδοντας τις καταγγελίες του ανήλικου, και όταν κλήθηκαν να εξηγήσουν πώς ο νεαρός Πακιστανός βρέθηκε να τρέχει μέσα στη νύχτα, φορώντας γυναικεία ρούχα, ανέφεραν ότι φορούσε το παραδοσιακό νυχτικό της χώρας του.
Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε 4 ετη φυλάκιση και για τους δύο, ενώ η δικηγόρος τους, ζήτησε να αναγνωριστεί στον έναν, το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας αλλά δεν έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν και οι δύο, σε 5ετή κάθειρξη χωρίς αναστολή και έφυγαν με χειροπέδες για να εκτίσουν την ποινή τους.

 

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις