Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Στον αέρα τα χειρουργεία στο ΠΓΝΠ- Συνεχίζεται η αποχή των Αναισθησιολόγων

Στον αέρα τα χειρουργεία στο ΠΓΝΠ- Συνεχ...

Δεν απέδωσε καρπούς η συνάντηση στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια

 

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε τη Δευτέρα η στάση εργασίας που πραγματοποιούν οι αναισθησιολόγοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναβλήθηκαν περίπου 20 προγραμματισμένα χειρουργεία με αποτέλεσμα οι ασθενείς να παραπέμπονται πλέον για την απαιτούμενη επέμβαση στο άμεσο ή το απώτερο μέλλον ανάλογα με την περίπτωση.

Οι αναισθησιολόγοι συνεχίζουν την κινητοποίησή τους κι έτσι ανάλογη κατάσταση αναμένεται να δημιουργηθεί και την Τετάρτη στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Πάτρας που καλύπτει περιστατικά από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έκτακτα περιστατικά καλύπτονται κανονικά και χειρουργεία που θέτουν ζήτημα ζωής ή θανάτου εκτελούνται χωρίς αναβολές.

Οι αναισθησιολόγοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου και την έλλειψη σημαντικών μέσων εργασίας.

Εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας είχαν νωρίτερα την Τρίτη συνάντηση με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα κι έτσι αποφασίστηκε η συνέχιση της κινητοποίησης.

Σε σχετική ανακοίνωση η Ε.Ι.Ν.Α. αναφέρει τα εξής:

"Το Αναισθησιολογικό τμήμα για να λειτουργήσει με ασφάλεια απαιτείται η απασχόληση 20 αναισθησιολόγων. Αυτή τη στιγμή οι υπηρετούντες είναι μόλις 12  και εγείρονται σοβαρά ζητήματα διασάλευσης της λειτουργίας του τμήματος και κατ’ επέκταση των χειρουργείων συνολικά.

Απευθυνόμαστε σε εσάς, που παρά την προσωρινή σας ταλαιπωρία, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι αυτή μας η κινητοποίηση στοχεύει πρωτίστως στην διασφάλιση ποιοτικών και επαρκών υπηρεσιών Δωρεάν Δημόσιας Υγείας. Σ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα σας θέλουμε συμπαραστάτες", αναφέρει η ΕΙΝΑ απευθυνόμενη σε ασθενείς και οικείους του.

Μετά από την σημερινή έκτακτη συνάντηση των αναισθησιολόγων  και του Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α με τον Διοικητή και Υποδιοικητη της 6ης ΥΠΕ σας κάνουμε γνωστό ότι συνεχίζουμε τις καθημερινές στάσεις εργασίας στο Αναισθησιολογικό του ΠΓΝΠ.

Παρά την προφορική τους διαβεβαίωση -όπως και πριν έναν ακριβώς μήνα σε αντίστοιχη συνάντηση με την Ε.Ι.Ν.Α- δεν έχει επιταχυνθεί σε πρακτικό επίπεδο καμιά διαδικασία για την πρόσληψη των τεσσάρων επικουρικών γιατρών των οποίων είτε έχει ήδη λήξει η σύμβαση είτε πρόκειται να λήξει τέλη Νοεμβρίου."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being