Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από 100 ως 10.000 ευρώ τα πρόστιμα για το τσιγάρο

Από 100 ως 10.000 ευρώ τα πρόστιμα για το τσιγάρο

Τι προβλέπει η Υπουργική απόφαση

Τσουχτερά πρόστιμα για το τσιγάρο προβλέπει ο αντικαπνιστικός  νόμος η παράβαση του οποίου θα κοστίζει ακριβά σε πελάτες και επιχειρηματίες. Το κατώτερο πρόστιμο των 50 ευρώ που πλήρωνε μέχρι σήμερα ο καπνιστής γίνεται 100 ευρώ και ισχύει για κάθε παράβαση σε όλους τους κλειστούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παραμένει στα 500 ευρώ το πρόστιμο για τον υπεύθυνο διαχείρισης ή προϊστάμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 100 τ.μ.

Εδώ, το πρόστιμο ξεκινά από 2.000 ευρώ και για κάθε υποτροπή ανεβαίνει κατά 2.000 ευρώ μέχρι την πέμπτη υποτροπή οπότε θα επιβάλλεται ποινή 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας.

Για τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους εστίασης άνω των 300 τ.μ. τα πρόστιμα για τους υπευθύνους των καταστημάτων ξεκινούν από 6.000 ευρώ και ανεβαίνουν κατά 1.000 ευρώ για κάθε υποτροπή.

Όσοι καπνίζουν σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο είναι στα 200 ευρώ.

Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα πληρώνει όποιος οδηγός ή επιβάτης ΙΧ αυτοκινήτου καπνίζει ενώ επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

 

φωτό απο newsit.gr

φωτό απο newsit.gr

φωτό από newsit.gr

φωτό από newsit.gr

Στη μάχη κατά του τσιγάρου ρίχνεται και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις 19 Νοεμβρίου. Μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ) του Νομού Αχαΐας, Σπύρος Στεργίου ανέφερε πως στη συνάντηση που έγινε με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο έχει γίνει σαφές ότι η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Η Περιφέρεια είναι και αυτή υπεύθυνη για την εφαρμογή του νόμου, στο πλαίσιο της εποπτείας της δημόσιας υγείας. 

Στη συνάντηση βρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο ο γγ του ΣΚΕΑΝΑ, Παναγιώτης Ματθαιόπουλος, η γενική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γεωργία Πλώτα, η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, Σοφία Συμεωνίδου και ο προϊστάμενος τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου ΠΕ Αχαΐας, Αργύρης Αγγελόπουλος.

Τα τασάκια βγαίνουν από τα καταστήματα εστίασης με σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών όμως υπάρχουν προβληματισμοί. Όπως εξηγεί ο κ. Στεργίου: «Το όλο θέμα είναι να υπάρχει η εφαρμογή του νόμου ισοδίκαια έτσι ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των καταστημάτων». 

Οι έλεγχοι όπως ενημέρωσε ο κ. Μπονάνος θα είναι αυστηροί και όλο το 24ωρο, ακόμα και μετά τις 12 το βραδύ όπου ξέραμε ότι τα τασάκια θα βγαίνουν ξανά. Μάλιστα έλεγχοι θα γίνονται και από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις