Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορυφώνεται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα- Δύο πορείες

Κορυφώνεται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχ...

Πορεία με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο το πρωί του Σαββάτου

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο κέντρο της Πάτρας από μέλη του ΠΑΜΕ.

Η πορεία είχε αφετηρία το εργατικό κέντρο ενώ  ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, κατέθεσε στεφάνι στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου.

Στη συνέχεια στο χώρο της παλιάς Ασφάλειας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε στεφάνι, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας.
Στην κατάθεση στεφανιών παραβρέθηκαν, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας, ενώ στεφάνι κατέθεσε, ο Δημοσθένης Σαμούρης στη μνήμη του αδελφού του, Γιώργου Σαμούρη, 22χρονου φοιτητή της Παντείου, που έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας, στην περιοχή του Πολυτεχνείου στις 16 Νοέμβρη του ’73. 

Κατάθεση στεφάνων για την επέτειο του Πολυτεχνείου έκαναν χθες στην Παλαιά Ασφάλεια Πατρών, στην οδό Κανακάρη, και στο μνημείο της Ηρώων Πολυτεχνείου, εκπρόσωποι του  Πανεπιστημίοο Πατρών, της Περιφερειακής εκπαίδευσης,  φοιτητικοί σύλλογοι , Δημοτικές παρατάξεις, περιφερειακοί σύμβουλοι. Οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου στην Πάτρα έχουν ξεκινήσει και θα συνειχστούν το Σάββατο και την Κυριακή ανήμερα της επετείου.

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο πορείες. 

Η πρώτη στις 17:00 που θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο και η δεύτερη στις 18:00 που θα ξεκινήσει από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου. 

Να σημειώσουμε ότι σήμερα, Σάββατο 16 Νοέμβρη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα, στις 6.30 το απόγευμα στον πολυχώρο «Αίγλη» (Veso Μare).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «Η χορωδία του Χαρίτωνα».

Στις 8.30 το βράδυ θα μιλήσει η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Θα ακολουθήσει Μουσικοχορευτική παράσταση, την οποία επιμελείται το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και η Λαϊκή του Ορχήστρα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εντάσσεται και η ανάγνωση κειμένων.

Επίσης η Δημοτική Αρχή θα συμμετέχει στην συγκέντρωση που θα γίνει  την Κυριακή 17 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας αλλά αι στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Επίσης το Πανεπιστήμιο Πατρών  την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποίησε έκθεση Υλικού από το αρχείο της Πάτρας, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και Τιμητική εκδήλωση στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου Διοίκησης από το Σύλλογο Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σήμερα δεν λειτουργούν οι Διοικητικές Υπηρεσίες και Γραμματείες του Ιδρύματος. και δεν  πραγματοποιούνται μαθήματα, εργαστηριακές, κλινικές, φροντιστηριακές ασκήσεις και εκπαιδευτικές ασκήσεις υπαίθρου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συμμετέχουν στις σχετικές εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις