Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Στ΄ άδυτα του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του νοσοκομείου Ρίου

Στ΄ άδυτα του Παθολογοανατομικού Εργαστη...

Το Εργαστήριο ανοίγει την Τετάρτη τις πύλες του για το κοινό

Εάν έχετε αναρωτηθεί τι κάνουν οι γιατροί σε ένα εργαστήριο παθολογοανατομίας, καθισμένοι με τις άσπρες μπλούζες τους, προσηλωμένοι πάνω από μικροσκόπιο τότε η Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, είναι η ημέρα που μπορείτε να λύσετε την απορία σας. Φέτος, στις 13 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής και το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής και Κυτταρολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίον, ανοίγει τις πύλες του για το κοινό.

Οι γιατροί του εργαστηρίου θα βρίσκονται στη θέση τους για να ενημερώσουν το κοινό, στο δεύτερο όροφο του Νοσοκομείου, για να εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους το σημαντικό έργο που επιτελείται στο εργαστήριο.

Ο Παθολογοανατόμος εξετάζει μακροσκοπικά (με γυμνό μάτι) και μικροσκοπικά (με το κοινό μικροσκόπιο) υλικό από πάσχοντες και μη ιστούς, αξιολογεί τα ευρήματα, τα συσχετίζει με τα κλινικά και εργαστηριακά δεδομένα και θέτει την τελική διάγνωση.

Στόχος του παθολογοανατόμου είναι η ακριβής διάγνωση, η οποία συνιστά την απαρχή της αποτελεσματικής θεραπείας.

Ωστόσο, ο ρόλος του δεν σταματά εκεί, καθώς και κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να χρειαστεί εξέταση του υλικού που φυλάσσεται στο Εργαστήριο, όπως και σε υποτροπές της νόσου.

Οι Παθολογοανατόμοι, μπορεί να μην  οι γιατροί της πρώτης γραμμής, όπως είναι για παράδειγμα οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά είναι οι γιατροί που θα θέσουν την τελική διάγνωση. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Η εργασία τους όντως «δεν είναι ορατή» αλλά είναι καθοριστική και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, διότι το εύρος του αντικειμένου της Παθολογικής Ανατομικής και Κυτταρολογίας είναι τεράστιο, όπως από απλές δερματίτιδες μέχρι ιδιαίτερα σπάνιους όγκους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being