Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Οδηγούμε μεθυσμένοι και χωρίς δίπλωμα

Δυτ. Ελλάδα: Οδηγούμε μεθυσμένοι και χωρ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τι προκύπτει από τα ανακοινωθέντα της αστυνομίας για τον Οκτώβριο

Καθημερινά σχεδόν στο αστυνομικό δελτίο της  Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας καταγράφονται συλλήψεις οδηγών υπό την επήρεια μέθης αλλά και αρκετές για οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας φαίνεται ότι κρατά τα σκήπτρα με τον μεγαλύτερο αριθμό συλλήψεων για…μεθυσμένη οδήγηση.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ έχει προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και θανάτους. Επίσης προωθείται η αυστηροποίηση των ποινών για  περιπτώσεις θανάτων που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα ισόβια.

Μέχρι και ισόβια σε μεθυσμένους οδηγούς - Αλλάζει ο ποινικός κώδικας

Μόνο από τις περιπτώσεις που έχουν κοινοποιηθεί στο καθημερινό ενημερωτικό αστυνομικό δελτίο της ΓΕΠΑΔ τον Οκτώβριο είχαμε 15 παραβάσεις μέθης στην Ακαρνανία, 2 στην Ηλεία, 1 στην Αιτωλία και 1 στην Αχαΐα. Ωστόσο συνολικά οι καταγεγραμμένες παραβάσεις είναι πολλές περισσότερες. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι οδηγοί που έχουν εντοπιστεί να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ έχουν εμπλακεί σε τροχαία.

Δείτε ενδεικτικά περιστατικά των πρώτων ημερών του Νοεμβρίου και κάποιων ημερών του Νοεμβρίου από τις ανακοινώσεις της αστυνομίας. Οι συλλήψεις έχουν γίνει σε επαρχιακές οδούς, αλλά και στην Εθνική Αντιρρίου Ιωαννίνων.

Ενημερωτικό 6ης Νοεμβρίου


Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα και σήμερα τα ξημερώματα, στα Διαμανταϊκα Αιτωλοακαρνανίας και στο 13ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αγρινίου -Εμπεσού, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, δυο Έλληνες ηλικίας 54 και 59 ετών, διότι σε τροχονομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα υπό την επήρεια μέθης.

4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σύλληψη  για απείθεια και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας     

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αχελώου Καλυβίων, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 20χρονος Έλληνας, διότι οδηγώντας αυτοκίνητο,  δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αναπτύσσοντας ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει. Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του δράστη προέκυψε ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σύλληψη αλλοδαπού για στέρηση άδειας ικανότητας οδηγήσεως, μέθη και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών       

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στα Λεχαινά, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, ένας 49χρονος αλλοδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, έπειτα από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης, ενώ από τον έλεγχο των εγγράφων του προέκυψε ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 59χρονος Έλληνας, διότι σε τροχονομικόέλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μοτοσικλέτα, υπό την επήρεια μέθης.

 

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Πύργο, από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας 54χρονος ‘Ελληνας, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μοτοσικλέτα, υπό την επήρεια μέθης. Σύλληψη ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης       

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου,  δυο  άνδρες, ηλικίας 61 και 63
ετών, διότι σε τροχονομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα, υπό την επήρεια μέθης, ενώ από τον έλεγχο εγγράφων του 61χρονου πρόεκυψε ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Στοχευμένοι έλεγχοι για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες, το βράδυ, στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου και της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τέσσερα άτομα, ηλικίας από 19 έως 29 ετών, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν τα οχήματά τους στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη για μέθη       

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 64ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 51χρονος αλλοδαπός, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσεαυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Στοχευμένοι έλεγχοι για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης   

Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες, στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο και στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς των  Τμημάτων Τροχαίας Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, της ΟΕΠΤΑ του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου και της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, οκτώ άτομα, ηλικίας από 24 έως 61 ετών, διότι σε τροχονομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν τα οχήματά τους στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Πάτρα, 29 Οκτωβρίου 2019


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη για μέθη     

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο 3oχιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αγρινίου – Εμπεσού, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης.

 

28  Οκτωβρίου 2019


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη  για μέθη     

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Πελόπιο,  από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, ένας 41χρονος Έλληνας, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, έπειτα από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης.

 

 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ



Σύλληψη  για μέθη

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 56χρονος Έλληνας, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, έπειτα από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης.

 

27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σύλληψη  για μέθη

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα,  στο Αγρίνιο, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 37χρονος Έλληνας, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε φορτηγό αυτοκίνητό του, υπό την επήρεια μέθης.

Σύλληψη  για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης


Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Αγρινίου, ένας 64χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης.

25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σύλληψη δυο Ελλήνων για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, δυο Έλληνες, ηλικίας 26 και 48 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν  οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ατόμων για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Ναυπακτίας, δυο 18χρονοι  άνδρες, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που τους
διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

 

22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Ανδραβίδας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 35χρονος Έλληνας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ επιπλέον δεν είχε ανανεώσει την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου που
κατέχει.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη  για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 61χρονος Έλληνας, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μοτοσικλέτα υπό την επήρεια μέθης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

Συνελήφθησαν, χθες στο Αιτωλικό και στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου και της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, δύο Έλληνες διότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις