Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απολογισμός εν όψει χειμώνα: Η πιο ζεστή μέρα του Πατρινού καλοκαιριού

Απολογισμός εν όψει χειμώνα: Η πιο ζεστή...
Χριστακόπουλος Θάνος

Η 11η Αυγούστου μας "έκαψε"

Ενδιαφέροντα δεδομένα προκύπτουν από την ανάλυση των μετεωρολογικών δεδομένων του περασμένου Καλοκαιριού, όπως σας στα παρουσιάζει σήμερα το thebest.gr.

Από την μελέτη των δεδομένων προκύπτει ότι ο πιο θερμός μήνας ήταν ο Αύγουστος ο οποίος μάλιστα ήταν θερμότερος από τον περσινό.

Επίσης φαίνεται ότι στην Πάτρα, κατά τον ίδιο μήνα δεν έβρεξε καθόλου σε αντίθεση με τον Ιούλιο που μας τα έκανε “μούσκεμα” αφού η μηνιαία αθροιστική βροχόπτωση έφτασε τα 25,6 mm.  

Η ανάλυση που ακολουθεί, αφορά στα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας (mymeasurements.eu), της περιόδου από 1η Ιουνίου 2019 έως και 30η Σεπτεμβρίου 2019.

Όπως μας εξηγεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιος Αργυρίου, ο θερμότερος μήνας όλων υπήρξε ο Αύγουστος, τόσο κατά μέσο όρο όσο και ως προς τη μέγιστη θερμοκρασία (37,4 ºC) , η οποία σημειώθηκε την 11η Αυγούστου και ώρα 16:34. Ως προς τη μέγιστη θερμοκρασία το 2019 υπήρξε θερμότερο του 2018 (κατά το οποίο η μέγιστη θερμοκρασία ήταν 35,4 ºC) ενώ σημαντικά “δροσερότερο” του 2017, κατά το οποίο η μέγιστη θερμοκρασία ήταν 40,4 ºC.

Όσον αφορά στη βροχόπτωση, αυτή ήταν μηδενική τον Αύγουστο. Η κλιματολογικά αυξημένη τιμή του Ιουλίου, καθώς και η τιμή του Ιουνίου, σύμφωνα με τον κ. Αργυρίου, οφείλονται στην αυξημένη αστάθεια που αναπτύχθηκε κατά τους δύο αυτούς μήνες και που είχε ως αποτέλεσμα συχνές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές προς απογευματινές ώρες.

Η ταχύτητα του ανέμου υπήρξε φυσιολογική για την εποχή, με τη μέγιστη τιμή της τον Ιούνιο. Οι μέγιστες τιμές παρατηρήθηκαν για βορειοανατολικές διευθύνσεις του ανέμου και κατά τους τρεις μήνες.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

 

                                                       Ιούνιος  Ιούλιος   Αύγουστος

Μέση μηνιαία θερμοκρασία (ºC)           25,2     26,8     29,0

Ελάχιστη μηνιαία θερμοκρασία (ºC)     15,5     18,5     21,1

Μέγιστη μηνιαία θερμοκρασία (ºC)       35,7     37,3     37,4

Μηνιαία αθροιστική βροχόπτωση         13,2     25,6     0,0 mm

Μέγιστη ταχύτητα ανέμου (m/s)          11,4     9,8       10,3

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις