Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υπόμνημα με προβλήματα αλλά & ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα στον Αλέξη Τσίπρα από τον Δήμαρχο Ερυμάνθου

Υπόμνημα με προβλήματα αλλά & ένα κα...

Ανάγκη έργων υποδομής για τους αγροτοκτηνοτρόφους, βελτίωση της "111" και δρομολόγηση "Ερυμάνθειας" Οδού

Υπόμνημα με τα κυρίαρχα ζητήματα του Δήμου Ερυμάνθου που καλύπτει μία μεγάλη έκταση της Αχαΐας, επέδωσε στον πρώην πρωθυπουργό, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο νέος Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Ο κ. Μπαρής υποδέχτηκε τον κ. Τσίπρα στο Σκιαδά Τριταίας όπου διοργανώθηκε εκδήλωση από την πολιτική οργάνωση του κόμματος το βράδυ της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2019.

Ο κ. Μπαρής ζήτησε την παρέμβαση του κ. Αλέξη Τσίπρα και με την ιδιότητά του ως βουλευτή Νομού Αχαΐας για καίρια θέματα που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και σε αναπτυξιακά έργα υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχή και ειδικότερα ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτακτική ανάγκη δρομολόγησης της Ερυμάνθειας Οδού (Μίχα, Λακκώματα, Καλούσι, Αλποχώρι, Σπαρτιά, Καλέντζι, Κούμπερι, Δροσιά, Πτέρη, Σκιαδά), στη βελτίωση/αναβάθμιση των οδικών αξόνων, όπως η Πατρών- Τρίπολεως «111» και η Πατρών- Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, καθώς και του κάθετου οδικού άξονα που συνδέει την «111» με Εθνική οδό Πατρών Πύργου. Ακόμη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατασκευής  Λιμνοδεξαμενών για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης, στην αναβάθμιση της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας η οποία έχει καταστεί σε θεσμό για την περιοχή, στο Αυτοκινητοδρόμιο, αλλά και στη δημιουργία χώρου Πολιτισμού και Πολιτικής Ιστορίας στο Καλέντζι.

Παράλληλα, ο  Δήμαρχος Ερυμάνθου υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα το αίτημα για την κατασκευή αεροδιάδρομου αλλά και της προωθούμενης αξιοποίησης της τεχνικής λίμνης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου και την ανάδειξή της σε τουριστικό προορισμό.

Κλείνοντας, ο κ. Μπάρης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, να παραμείνει σε λειτουργία το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια, όπως επίσης και στην πλήρη λειτουργία των σχολείων της περιοχής και αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας.

Σε ένδειξη της φιλοξενίας των κατοίκων του Δήμου Ερυμάνθου, ο Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Τσίπρα ως δώρο ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα (λάδι, κρασί, μέλι, ρίγανη, τσάι).

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που του έθεσε ο Δήμαρχος, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες εντός κι εκτός Κοινοβουλίου για την ανάδειξη και προώθησή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις