Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Νάντια Μπουλέ στο μιούζικαλ "Άννι"

Οι Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Νάντια Μπο...

Θ' ανέβει 13 Δεκεμβρίου 2019 στο γήπεδο Tae Kwon Do στην Αθήνα

Η παράσταση «Annie», ένα από τα δημοφιλέστερα μιούζικαλ σε όλο τον κόσμο θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο με την σκηνοθετική υπογραφή της Θέμιδας Μαρσέλλου στο Γήπεδο Tae Kwon Do, στην Αθήνα.

Για την ακρίβεια η παράσταση θα παιχθεί από τις 13 έως τις 29 Δεκεμβρίου 2019.

Μάλιστα μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι δύο ηθοποιοί με καταγωγή από την Δυτική Ελλάδα, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης από την Κάτω Αχαΐα και η Νάντια Μπουλέ από τη Ναύπακτο.

Η Annie, που έκανε πρεμιέρα το 1976 στο Κονέκτικατ και πέρασε αμέσως την επόμενη χρονιά στο Μπρόντγουεϊ υπολογίζεται από του Times πως ανεβαίνει ετησίως μόνο στις ΗΠΑ 700 με 900 φορές.

Την μικρή ηρωίδα της Annie (το Άννι έγινε και επιτυχημένη ταινία στις αρχές του ’80) εμπνεύστηκε ο Χάρολντ Γκρέι (το 1924) φτιάχνοντας το κόμικ «Little Orphan Annie». Η μεταφορά του σε μιούζικαλ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού απέσπασε 7 βραβεία TONY και 6 βραβεία κριτικών (Drama Desk Award) εκ των οποίων και το Tony Award for Best Musical. Δεν είναι τυχαίο πως δυο από τα τραγούδια του μιούζικαλ, το Tomorrow και το Hard-Knock Life θεωρούνται από τα δημοφιλέστερα τραγούδια μιούζικαλ όλων των εποχών.

Υπόθεση:

Αμέσως μετά το οικονομικό κραχ της Νέας Υόρκης το 1930, που άφησε άνεργους εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανούς, η Γκρέης Φάρελ (Νάντια Μπουλέ) η γραμματέας του δισεκατομμυριούχου Όλιβερ Γουώρμπακς (στο ρόλο ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης) διαλέγει την Annie που ζει στο ορφανοτροφείο για να φιλοξενηθεί τις γιορτές στην έπαυλή του ώστε να καταφέρει να βελτιώσει την δημόσια εικόνα του. Η Annie βρίσκεται ξαφνικά σε μια παραμυθένια ζωή.

Ο αυστηρός Γουώρμπακς ευαισθητοποιείται από την γλυκιά Annie και ζητά να την υιοθετήσει. Η μικρή Annie που πιστεύει πως οι γονείς της ζουν θέλει να τους αναζητήσει. Έτσι ο Γουώρμπακς ανακοινώνει μια μεγάλη αμοιβή στους γονείς εάν εμφανιστούν και τότε ξεκινούν τα προβλήματα. Ο Ρούστερ, ο αδερφός της Μις Χάνιγκαν, της κακιάς και δεσποτικής διευθύντριας του ορφανοτροφείου (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), η Μις Χάνιγκαν και η φίλη του Λίλυ οργανώνουν μια σκευωρία εις βάρος της Annie, θέτοντας σε κίνδυνο την μικρή. Και η περιπέτεια ξεκινά…!

Ένας 30 μελής θίασος με ζωντανή ορχήστρα, 15 παιδιά κι έναν σκύλο!

Πρωταγωνιστούν:

Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Μπουλέ, Αργύρης Αγγέλου, Κατερίνα Στικούδη.

Στο ρόλο της Annie οι μικρές: Πέγκυ Μανωλά και Δανάη Τσούμου.

Σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου

Μουσική διεύθυνση- Διδασκαλία ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης

Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Video design: Κάρολος Πορφύρης

Φωνητική διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης.

Τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 10 ευρώ και φτάνουν τα 45 ευρώ.

*Το μιούζικαλ "Άννι" το είχε ανεβάσει σε δική της παραγωγή και η αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1981 με πρωταγωνίστρια την Άριελ Κωνσταντινίδη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight