Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τούβλο αντί για κινητό! Απάτες στις αγορές μέσω διαδικτύου και στην Πάτρα

Τούβλο αντί για κινητό! Απάτες στις αγορ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ποιες αγορές είναι επίφοβες

Τα εμπορικά καταστήματα έχουν αλλάξει και η χρήση πλαστικού χρήματος έχει προωθήσει ακόμη περισσότερους σε εναλλακτικά καταστήματα κυρίως ηλεκτρονικού τύπου. Το διαδίκτυο δίνει επιλογές και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εξελίξει την επιχείρησή τους αποκτώντας και ηλεκτρονική βιτρίνα. Οι απάτες ωστόσο πάνε κι έρχονται και αυτό το γνωρίζουν καλά ταχυμεταφορικές εταιρείες και της Πάτρας, που δέχονται παράπονα από πελάτες οι οποίοι προς έκπληξή τους, διαπίστωσαν αντί ενός κινητού ή ακόμη ενός ζευγαριού αθλητικών υποδημάτων, ένα... τούβλο μέσα στο πακέτο!

Είναι υπαρκτές ιστορίες πολιτών που έχουν εξαπατηθεί από διαδικτυακούς πωλητές που δεν έχουν απαραίτητα φυσική παρουσία με κατάστημα, απλά επικαλούνται μια αποθήκη μέσω της οποίας πωλούν την πραμάτεια τους. Δεν είναι λίγοι οι πατρινοί που έχουν πέσει θύματα διαδικτυακών πωλητών-απατεώνων που τους εχουν στείλει σκουπίδια αντί για το προϊόν που παρήγγειλαν. Ιδιαίτερα επίφοβες είναι οι αγορές από δεύτερο χέρι μεταξύ πωλητή και αγοραστή με τον πρώτο να μην είναι επαγγελματίας πωλητής και να δηλώνει μέσω facebook ή άλλου διαδικτυακού τόπου πως πωλεί κάποιο προϊόν. 

Οι αγοραστές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναζητούν τη φυσική επικοινωνία με τον πωλητή. Ακόμη και skype μαζί του για να διαπιστώσουν με τα μάτια τους το προϊόν, το πρόσωπο του πωλητή αλλά ακόμη και την καλή κατάσταση του πρϊόντος το οποίο ενδεχομένως να έχει σοβαρή ζημιά που να μην είναι εύκολα ορατή.

Σύμφωνα με τις εταιρείες ταχυμεταφορών, ο αγοραστής μπορεί να προσυμφωνήσει με τον πωλητή, το άνοιγμα του πακέτου μπροστά στον υπάλληλο της ταχυμεταφορικής, ώστε αφού διαπιστωθεί η παρουσία του προϊόντος να γίνει η πληρωμή του. Αν ο πωλητής αρνηθεί ή έχει ενδοιασμούς, αυτό θα πρέπει να θορυβήσει τον αγοραστή.

Αρκετά είναι τα περιστατικά που έχουν διαπιστωθεί και στην αχαϊκή πρωτεύουσα με πωλητές-μαϊμού, ακόμη και από την Αθήνα που έχουν στείλει άδεια κουτιά, ή πακέτα γεμάτα χαρτιά σε αγοραστές υποδημάτων. Στην αγορά της υπόδυσης ειδικά, έχουν διαπιστωθεί πολλές εξαπατήσεις πολιτών.

Επίφοβες είναι και οι αγορές ηλεκτρονικών ειδών που ακόμη κι αν αποσταλούν στον αγοραστή, πολλές φορές διαπιτώνονται ελαττωματικά. Κινητά τηλέφωνα, παιχνιδομηχανές και άλλα αξεσουάρ, έχουν σημαντικό συντελεστή επικινδυνότητας ως προς την ικανοποιήση του πελάτη, συναρτήσει της αρχικής δημοσίευσης πώλησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις