Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η φωτογραφία του μικρού Κώστα Μπακογιάννη με τον Παύλο - 30 χρόνια από την δολοφονία Μπακογιάννη

Η φωτογραφία του μικρού Κώστα Μπακογιάνν...

Τι ανέβασαν στα social media Κώστας και Ντόρα

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Κώστα Μπακογιάννη. Μάλιστα με μια τρυφερή φωτογραφία των δύο τους και λίγα συγκινητικά λόγια ο δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης αναφέρεται στην δολοφονία του πατέρα του Παύλου, σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια.

«Τριάντα χρόνια τώρα, κάθε μέρα, σκέφτομαι διαρκώς ένα πράγμα. Αν σε κάνω υπερήφανο. Ελπίζω να τα καταφέρνω» γράφει ο Κώστας Μπακογιάννης στο προφίλ του στο facebook.

Ντόρα Μπακογιάννη: Τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου μεγάλωσαν να αγαπούν και όχι να μισούν


Με μια συγκινητική της ανάρτηση στα social media και η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρεται σε πολύ προσωπικό τόνο στην δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, μιλώντας μάλιστα προς αυτόν, σε β' ενικό πρόσωπο.

«Τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου μεγάλωσαν να αγαπούν και όχι να μισούν», λέει η Ντόρα Μπακογιάννη στο κείμενό της, καταλήγοντας: «Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο, όμως θα συνεχίσουμε Παύλο μου».

Ολόκληρο το κείμενο της Ντόρας Μπακογιάννη:
«Πέρασαν 30 χρόνια! Δεν πιστεύω ότι πέρασαν 30 χρόνια από τη στιγμή που χτυπούσαν 3 τηλέφωνα και το κουδούνι της πόρτας μαζί...
Σ΄αυτά τα 30 χρόνια είδα πολλά! Ανθρώπους που σε πίστεψαν, να κλαίνε και να σε θυμούνται.
Συναγωνιστές στη μάχη κατά της δικτατορίας, να καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες.
Ευρυτάνες συμφιλιωμένους μετά τον εμφύλιο και τα χρόνια του διχασμού.
Είδα να χάνονται μάχες κατά της τρομοκρατίας, αλλά και να κερδίζονται.
Είδα το δολοφόνο σου να βγαίνει από τη φυλακή,
τον είδα να περπατάει στα πεζοδρόμια υπερήφανος, εκεί όπου σας σκότωσε.
Δεν είδα πολλές διαδηλώσεις ενάντια στην τρομοκρατία.
Ακόμα και μετά τη δολοφονία των παιδιών στην Marfin βρεθήκαμε πολύ λίγοι άνθρωποι.
Σ’ αυτά τα 30 χρόνια έκανα ό,τι μπορούσα για να τιμήσω τη μνήμη σου, πάνω απ΄όλα, τις αρχές και τις αξίες σου. Κάποιες φορές με επιτυχία, κάποιες άλλες όχι.
Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο! Τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου μεγάλωσαν να αγαπούν και όχι να μισούν. Αυτό από μόνο του αξίζει πολλά.
Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο, όμως θα συνεχίσουμε Παύλο μου».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Παύλος Μπακογιάννης δεν θα πάψει ποτέ να μας εμπνέει

Στη συμπλήρωση 30 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω twitter.

«30 χρόνια χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη.

Μας λείπει πάντα. Δεν θα πάψει ποτέ να μας εμπνέει», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης, που ανήρτησε και μία φωτογραφία με τον Παύλο Μπακογιάννη και λεζάντα «30 χρόνια βαδίζουμε ενωμένοι στα βήματά του. Μπροστά!»

ΝΔ: Διέκοψαν το νήμα της ζωής του, αλλά δεν έσβησαν τις ιδέες του


Οι δολοφόνοι της 17Ν κατάφεραν να διακόψουν το νήμα της ζωής του Παύλου Μπακογιάννη, αλλά όχι να σβήσουν τις ιδέες του, που συνεχίζουν να μας εμπνέουν αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνη την ημέρα που οι δολοφόνοι της 17Ν σκότωσαν τον Παύλο Μπακογιάννη. Κατάφεραν να διακόψουν το νήμα της ζωής του αλλά δεν κατάφεραν να σβήσουν τις ιδέες του. Η στάση του στο δημόσιο βίο και οι αγώνες του για τη δημοκρατία συνεχίζουν να μας εμπνέουν».

 

Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Ηταν λίγο πριν τις 8 το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989, όταν το νήμα της ζωής του Παύλου Μπακογιάννη κόπηκε πρόωρα από τις σφαίρες των όπλων τριών μελών της «17 Νοέμβρη», που τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Ο θάνατος του βουλευτή της ΝΔ στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του, συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία σχεδόν μονοπωλούνταν από την παραπομπή των πολιτικών για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Για την δολοφονία Μπακογιάννη κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Ηρακλής Κωστάρης και Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Ο Σάββας Ξηρός και ο Βασίλης Τζωρτζάτος, επίσης έκρινε το δικαστήριο πως συμμετείχαν στην συγκεκριμένη δολοφονία της 17Ν

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Να είναι το αίμα του Παύλου Μπακογιάννη το τελευταίο αίμα που χύνεται άδικα σε αυτόν τον τόπο»

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Παύλο Μπακογιάννη στην Μητρόπολη Αθηνών

Η ταφή του Παύλου Μπακογιάννη στο Καρπενήσι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight