Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία στο μώλο Αγ. Νικολάου-Τρισάγιο για τα τρία παιδιά

Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία στο μώλο...

Στον κεντρικό λιμενοβραχίονα

Ήταν 21 Σεπτεμβρίου 2015 όταν η Πάτρα και όχι μόνο "πάγωσε". Ξημέρωνε ένα μαύρο πρωίνό. Τρεις νέοι είχαν πνιγεί στο μώλο της Αγίου Νικολάου Πατρών. Επέβαιναν μαζί με  άλλους σε αυτοκίνητο. Το οποίο κατέληξε στο νερό.

Η Ρεγγίνα Ζαπάντη του Ιακώβου φοιτήτρια από την Πάτρα, ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης του Βησσαρίωνα, φοιτητής Γεωλογίας, που εργαζόταν στο καφέ Cielo και η Γεωργιάνα Μουραφέτη από την Καλαμάτα, δεν τα κατάφεραν. Πνίγηκαν.

Φέτος συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια. Σήμερα, στις 11.30 το πρωί τον κεντρικό λιμενοβραχίονα της Πάτρας τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των παιδιών.

Οι κηδείες του Ανδρέα Αλέξη και της Ρεγγίνας Ζαπάντη είχαν γίνει την ίδια μέρα από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Στο μοιραίο όχημα επέβαιναν συνολικά έξι άτομα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατευθύνθηκε στον δρόμο που βρίσκεται μέσα στο λιμάνι της Πάτρας και οδηγεί από τον μόλο της Αγίου Νικολάου προς την ιχθυόσκαλα. Το αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του κι έπεσε στη θάλασσα.

Η υπόθεση έφτασε στα Δικαστήρια της Πάτρας τον Μάρτιο του 2017.Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους η μητέρα της 23χρονης Ρεγγίνας Ζαπάντη ζήτησε σεβασμό στη μνήμη των τριών παιδιών που πνίγηκαν.

Μετά από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 9 ώρες και με την ατμόσφαιρα να είναι ηλεκτρισμένη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών τον 24χρονο οδηγό του τραγικού οχήματος, το οποίο είχε πέσει στο μόλο της Πάτρας οδηγώντας στον "υγρό" τάφο, τρία νέα παιδιά τα ξημερώματα της τραγικής εκείνης μέρας, της 21ηςΣεπτεμβρίου του 2015.

Η απόφαση που εξεδόθη έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ενώ η πλευρά του κατηγορουμένου άσκησε έφεση.

Αξίζει να τονιστεί πως η Εισαγγελέας είχε ζητήσει στην αγόρευσης της να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η απόφαση, ωστόσο τελικά αυτό δεν έγινε δεκτό.

Ο οδηγός υποστήριξε στους δικαστές ότι μπέρδεψε την κίτρινη λωρίδα που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου και την θεώρησε ως διαχωριστική λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας του, την ακολούθησε και έπεσε στο νερό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις