Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Προτάσεις Μαρλαφέκα σε Θεοχάρη για την ανάπτυξη του τουρισμού

Προτάσεις Μαρλαφέκα σε Θεοχάρη για την α...

Ο υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Αχαΐας

Το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφθηκε χθες ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του φορέα, κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αναπληρωτής Προέδρου του Εμπορικού Τμήματος, κ.  Σάαντ Κάραμπετ και ο αναπληρωτής Προέδρου του Τμήματος Μεταποίησης, κ. Βασίλης Καλαμαράς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας:

«Ο κ. Μαρλαφέκας αντάλλαξε απόψεις με τον Υπουργό Τουρισμού για το τουριστικό προφίλ της Αχαΐας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να βασίζεται αποκλειστικά στο δίπτυχο «ήλιος-θάλασσα», προσδοκώντας με αυτό τον τρόπο να προσελκύσει επισκέπτες από το εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας πρότεινε την ανάληψη μιας συγκροτημένης πρωτοβουλίας εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού για τη σύνδεση του πρωτογενή και του δευτερογενή τομέα με τον τουριστικό κλάδο, καθώς το αποτύπωμα των τοπικών παραγόμενων προϊόντων σήμερα βρίσκεται σε μονοψήφιο ποσοστό. Ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε ότι το οικονομικό αποτέλεσμα αυτής της συνθήκης είναι απογοητευτικό, αφού τα περισσότερα προϊόντα και αγαθά που χρησιμοποιούνται στην τουριστική αγορά είναι εισαγόμενα και συνεπώς η υπεραξία του τουρισμού διαφεύγει στις χώρες παραγωγής τους στο εξωτερικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, μια πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου προς τον κ. Θεοχάρη ήταν η σύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό, και επεσήμανε ότι θα πρέπει η χώρα μας να στοχεύσει στην αποκόμιση μεριδίου από άλλες μορφές τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαρλαφέκας   εξέφρασε την άποψη ότι η Αχαΐα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα για να επενδύσει στο χειμερινό τουρισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον οινοτουρισμό, το θαλάσσιο τουρισμό (δημιουργία μαρίνας) και το μηχανοκίνητο αθλητικό τουρισμό. Αιχμή για την περιοχή παραμένει το Αυτοκινητοδρόμιο Αχαΐας, για το οποίο θα γίνει ειδική συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού σύντομα, προκειμένου να του παρουσιαστεί το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) της επένδυσης.

Ο κ. Μαρλαφέκας έκλεισε την ενημέρωση προς τον κ. Θεοχάρη με την επισήμανση ότι δεν νοείται να ανάβει η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020» στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας αντί για την Αρχαία Ολυμπία, όπως το απαιτεί η ιστορία της Ελλάδας». 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις