Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμβρόσιος: Διαψεύδει το «δαχτυλίδι διαδοχής» στον Ηγούμενο του Μεγάλου Σπηλαίου

Αμβρόσιος: Διαψεύδει το «δαχτυλίδι διαδο...

Σήμερα η παραίτηση του Μητροπολίτη Αιγιάλειας στην Ιερά Σύνοδο

Διαψεύδει τις πληροφορίες που τον ήθελαν να υποδεικνύει το διάδοχό του στο πρόσωπο του Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου Κάρμα, Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου και Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος με το κείμενο της παραίτησής του από τη Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων που δημοσιοποίησε. Ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει ψευδείς και ανυπόστατες τις φήμες που ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του .

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί επισήμως η παραίτηση Αμβροσίου στην Ιερά Σύνοδο για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαδοχής.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος υπέγραψε την παραίτησή του το Σάββατο 17 Αυγούστου, επιλέγοντας τη συμβολικά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού στις 17 Αυγούστου 1976 είχε χειροτονηθεί τιτουλάριος Μητροπολίτης Ταλαντίου.

Στη σύντομη αποχαιρετιστήρια ομιλία του την Κυριακή στα Καλάβρυτα ο Μητροπολίτης είπε: «Ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού μετά από 60 χρόνια ιεροσύνης, και 43 συναπτά ως μητροπολίτης σε Καλάβρυτα και Αιγιάλεια. Πρέπει και να κοιτάξω τον εαυτό μου» εξήγησε, αναφερόμενος στην ηλικία του των 82 ετών.

«Όλα αυτά τα χρόνια», είπε, «εργαζόμουν νυχθημερόν και αγρυπνώντας υπέρ του ποιμνίου, υπηρετώντας την χάρη του Κυρίου. Φεύγω, συνέχισε, με τη συνείδηση καθαρή και ζητώ συγνώμη για τα όποια σφάλματα έκανα, για όσες φορές σας λύπησα και όσους σκανδάλισα.

Ήρθε η ώρα,  να αφήσω τις πολλές ευθύνες μου. Προσευχηθείτε να είναι χριστιανικά τα τέλη της ζωής μου».

Για την επόμενη μέρα, παρέπεμψε στη θεία βούληση: «Ας φροντίσει ο θεός. Η Μητρόπολη είναι το χωράφι του».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις