Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Μαλδίβες: the art of doing nothing

Μαλδίβες: the art of doing nothing

Τι να πει κανείς όταν πρέπει να μιλήσει για 1190 νησάκια σκορπισμένα στον Ινδικό; Από που να ξεκινήσεις και πώς να περιγράψεις τις εικόνες, τα χρώματα, τις μυρωδιές και τους ανθρώπους;

Το ταξιδιωτικό γραφείο Fast Travel by Keramidas συμμετείχε σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Μαλδίβες με σκοπό την γνωριμία με το μέρος, τα ξενοδοχεία & τις παρεχόμενες υπηρεσίες, και μίλησε στο thebest.gr για τον εξωτικό και ειδυλιακό αυτο προορισμό.

"Στην πρωτεύουσα, το Μάλε φτάσαμε με πτήση από Κων/πολη με την Turkish Airlines. H Πτήση διαρκεί  8 ώρες και δεν είναι ιδιαίτερα κουραστική. Προσωπική τηλεόραση σε κάθε επιβάτη της οικονομικής, κουβέρτα, μαξιλάρι & παντόφλες. Τα καθίσματα είναι λίγο στενά αλλά η μεγάλη ποικιλία blockbuster ταινιών σε κάνει να ξεχνιέσαι.

Το  πλωτό αεροδρόμιο του Μαλε, Ibrahim Nasir International Airport, πρόσφατα ανακαινισμένο και με έναν από τους πιο εντυπωσιακούς διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης προσφέρει όλες τις εγκαταστάσεις που θα διευκολύνουν τον ταξιδιώτη χωρίς πολλές πολυτέλειες.

Από την στιγμή λοιπόν που πατήσαμε το πόδι μας στις Μαλδίβες η αίσθηση εξυπηρέτησης και τουριστικής οργάνωσης ήταν εμφανής. Η διαδικασία έχει ως εξής, αντιπρόσωποι του ξενοδοχείου σε περιμένουν στο αεροδρόμιο και σε υποδέχονται, γίνεται μια πρώτη ταυτοπροσωπία, παραλαμβάνουν την αποσκευή σου και σε μεταφέρουν στην προβλήτα ακριβώς μπροστά από το αεροδρόμιο όπου το  ταχύπλοο σκάφος σε μεταφέρει στο ξενοδοχείο σου. Η μεταφορά, ανάλογα με το νησάκι, είναι μέχρι περίπου μια ώρα ενώ για μεγαλύτερες αποστάσεις συνήθως χρησιμοποιείτε το υδροπλάνο, το οποίο βέβαια ανεβάζει το κόστος του πακέτου.

Πλησιάζοντας στο νησί μας μάγεψαν 3 πράγματα, τα ξύλινα σπιτάκια που επιπλέουν σε τυρκουαζ  νερά, η πυκνή και καταπράσινη βλάστηση και η άσπρη άμμος(που αργότερα μάθαμε πως είναι τριμμένα κοράλλια πολλών ετών). Κατά την άφιξη μας, μας περίμεναν στην προβλήτα άτομα από το προσωπικό του ξενοδοχείου που μας χαιρετούσαν από μακριά με το χαμόγελο στα χείλη. Στην συνέχεια σε συνοδεύουν στην recepτion όπου εκεί μας περίμενε κάτι απλό αλλά τόσο απολαυστικό, παγωμένη πετσέτα εμποτισμένη με ένα ελαφρύ έλαιο για να φρεσκαριστείς  και ένα ποτηράκι με δροσιστικό ρόφημα (καρύδα, ανανά, καρπούζι κτλ..) Ήταν ότι πραγματικά είχαμε ανάγκη εκείνη τη στιγμή. Μετά ακολουθεί το check in και η μεταφορά στο δωμάτιο .Φυσικά με την αποσκευή δεν έχουμε ασχοληθεί καθώς από το σκάφος  μεταφέρθηκε κατευθείαν στα δωμάτια μας.

Τα δωμάτια συνήθως χωρίζονται σε  Deluxe Bungalows, Water Villas, Beach Villas, Pool Villas και πολλά άλλα ανάλογα με την δομή του κάθε ξενοδοχείου. Είναι σίγουρα εντυπωσιακά, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το μπάνιο, μισό εσωτερικό με ταβάνι και μισό εξωτερικό χωρίς ταβάνι ,με κήπο αλλά με τοίχο γύρω έτσι ώστε να μην αισθάνεσαι εκτεθειμένος . Όλα πολύ προσεγμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, η αλήθεια είναι όμως πως δεν θες να κάτσεις και πολύ σε αυτά γιατί αυτό το τυρκουαζ σε καλεί να το ανακαλύψεις και η λευκή άμμος να την περπατήσεις ξυπόλυτος. Η θάλασσα  διαφορετική από αυτό που έχουμε μάθει, ρηχή και κρυστάλλινη. Είναι σίγουρα πιο ζεστή από τις δικές μας και λιγότερο αλμυρή. Πολύ πιθανό να δείτε διάφορα ψαράκια και στα ρηχά ακόμα και καρχαριάκι, το λεγόμενο reff shark! Αν και στην ιστορία των Μαλδιβών δεν έχει ποτέ σημειωθεί επίθεση καρχαρία σε άνθρωπο σίγουρα δεν είναι και ότι πιο χαλαρωτικό θα κάνεις στο νησί.

Το κάθε νησάκι αποτελεί και ένα resort, αυτό σημαίνει πως σε όλο το μήκος του νησιού εκτείνονται οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου: δωμάτια, μπαρ, εστιατόρια, σπα & water sport facilities. Η αλήθεια είναι πως μέσα στην ημέρα δεν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις  εκτός από το να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την απεραντοσύνη του τοπίου και την εξυπηρέτηση του προσωπικού που σχεδόν σε κάνει να νιώθεις άβολα.

Υπάρχει μια γκάμα δραστηριοτήτων σχετικά με την θάλασσα που μπορείς να απολαύσεις όπως: επαγγελματική & ερασιτεχνική κατάδυση (το δοκιμάσαμε και το συνιστώ ανεπιφύλακτα καθώς η ποικιλομορφία του βυθού στον ινδικό είναι πραγματικά εντυπωσιακή), κανό, θαλάσσιο σκι, καγιάκ , ψάρεμα την ημέρα και το βράδυ, παρατήρηση δελφινιών και κατάδυση με σκοπό την παράτηρηση σαλαχιών (γούστα είναι αυτά), το εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχει επί πληρωμή υπηρεσία alert που σε ενημερώνει πότε περνάει κοπάδι κοντά από το ξενοδοχείο έτσι ώστε να πάς να τα δεις!). Φυσικά στο ξενοδοχείο θα βρεις  γυμναστήριο, γήπεδο τέννις και σε κάποια ακόμα και βιβλιοθήκη.

Άλλες υπηρεσίες που προσφέρονται από τα ξενοδοχεία είναι η εκδρομή σε ακατοίκητα νησάκια, prive δείπνο σε σκαμμένο τραπεζάκι μέσα στην άμμο και δίπλα στο κύμα, yoga διπλά στη θάλασσα και φυσικά οργάνωση τελετής γάμου ή ανανέωσης όρκων.

Μερικά νησάκια, λόγω τις απόστασης εξυπηρετούνται με υδροπλάνο. Ένα από αυτά αρκετά νότια επισκεφτήκαμε και εμείς. Οι μετακινήσεις με υδροπλάνο εξυπηρετουνται με 2 εταιρείες στις Μαλδίβες. Τα υδροπλάνα είναι αρκετά φιλικά με το περιβάλλον, το μόνο αρνητικό τους είναι οτι κάνουν αρκετό θόρυβο και είναι σχετικά μικρά αλλά η θεά είναι πολύ όμορφη καθώς πετάνε χαμηλά και έτσι μπορείς να καταλάβεις καλύτερα την μορφή των νησιών από ψηλά.

Εκτός από το ονειρεμένο και πραγματικά τροπικό τοπίο αυτό  που σίγουρα σου κάνει εντύπωση  είναι οι υψηλές παροχές τουριστικών υπηρεσιών. Σε όποιο μέρος και αν πήγαμε αισθανόμουνα ότι υπάρχει κάποιος που θα με υποδεχθεί με χαμόγελο και χωρίς να το καταλάβουμε θα έχει προλάβει τις ανάγκες μου σχεδόν πριν μας δημιουργηθούν.

Γενικά οι Μαλδίβες δεν είναι ο προορισμός που θα σου προσφέρει ξενύχτι και έντονη βραδινή ζωή αλλά είναι ένας προορισμός που θα σε μάθει την τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και απλά να απολαμβάνεις το τοπίο και να χαλαρώνεις  με τους ανθρώπους που αγαπάς.

Η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 35 βαθμούς με αρκετή ζέστη & υγρασία. Υψηλή περίοδος για αυτούς είναι οι μήνες Νοέμβριος-Απρίλιος όπου η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή. Η περίοδος του καλοκαιριού θεωρείται χαμηλή σαιζόν για τις Μαλδίβες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οικονομικότερες προσφορές."

Οι Μαλδίβες με μια ματιά:

Αριθμός νησιών: 1.190

Συνολικό μήκος συμπλέγματος : Μήκος 823Km Πλάτος 130km

Ατόλλες (έτσι λέγεται ο διοικητικός τρόπος που χωρίζονται τα νησάκια, κάτι σαν νομοί):  19

Πληθυσμός: 395,000(απογραφή του 2011)

Πρωτεύουσα: Μάλε

Θρησκεία: Μουσουλμανική

Πολίτευμα: Δημοκρατικό

Γλώσσα: Nτιβέχι, παρόλο που τα αγγλικά μιλιούνται παντού.

Τοπική ώρα:2 ώρες μπροστά από την ώρα Ελλάδος

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Διαβατήριο & έκδοση  τουριστικής βίζας 30 ημερών  κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο

 

Info:

Fastravel by Keramidas - ΌθωνοςΑμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610 622500

www.fastravel.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life